Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Türkiye’de kişinin ölüp ölmediğinin tespitinin iyi yapılmadığı, diri diri mezara konulduğu doğru mu?

Türkiye’de kişinin ölüp ölmediğinin tespitinin iyi yapılmadığı, diri diri mezara konulduğu doğru mu?
 

Kişinin ölüp ölmediğini anlamak için mutlaka EKG çekilmesi gerekir. EKG sonucuna göre düz kalp atışları düz bir çizgi çizmiş ise kalbin durduğu yani kişinin öldüğü anlaşılır.

Ayrıca bunun dışında kişinin gerçekten ölüp ölmediğinin anlaşılması için yardımcı yöntemler vardır. 5’er dakika arayla muayene edilerek kalbin, nabzın, solunumun ve sinirsel reflekslerin durup durmadığı anlaşılır.

Ben kendim dahi şahit oldum. Parmağını bastırıp boynuna bakılıyor (burada sanırım damardan nabza bakılıyor) ya da gözlerine bakılıyor. Yani insanlar sadece bunu biliyorlar. Veya en fazla kalbini dinlemek, bilekten nabza bakmak. Hareketsiz duruyorsa öldü diyenler bile var.

Ehil olmayan kişiler tarafından ve özellikle de hileli durumlarda rasgele bakıp ya da doktoru satın alarak öldü dedirtip canlı gömülen insanlar vardır.

Bizim insanımız neyi biliyor ki… Bayılmayla ölümü bile ayıramaz. Şok durumlarında da kalp geçici olarak durabilir. Ölüm bu, şakası olur mu? Bakmadan incelemeden öldü diyerek kedi köpeği bile gömemezsin.

EKG çekilmesi şarttır deniliyor… Bitti! Bunun dışındaki ölüm tespitlerini ben kabul etmiyorum. Babanız, ailenizden biri ya da yakınınız, tanıdığınız EKG çekilmeden uzman doktor kontrol etmeden öldü deniliyorsa canlı canlı mezara konulmuş olabilir.

Gerek bayılma gerekse şok durumlarında kişinin öldüğü sanılabilir. Ya bizim ülkemiz ne biçim ülke ya! Yok, sağlık bakanıymış da yok bilmem neymiş de… Lan halk hiçbir şey bilmiyor. 140 bin tane İmam hatip açmış… İnsanları bu konularda aydınlat. Koskoca ülke. Günde belki 500 kişi ölüyor. Her ölüye doktor mu göndereceğiz. Her ölen için EKG’ mı çekeceğiz.

Biliyor musunuz bu konu için internete girdim hani neymiş bir bakayım diye. Bilgi yok. Onlarca sayfa var hepsi ölünce hangi melek gelir, hangi duayı okuyalım… Lan Allah layığınızı versin, hele bir adamın ölüp ölmediğini anlayalım! Silmişler yerine dua gibi bir şeyler yazmışlar! Söyleyecek söz bulamıyorum! Bir şey söylesen hakaret oluyor. Tıbbi bilimsel yazıları sil yerine abuk sabuk insanların sözde konu hakkında dini safsatalarını yaz.

Bilgi yok. Onlarca sayfa var hepsi ölünce hangi melek gelir, hangi duayı okuyalım… Lan Allah layığınızı versin, hele bir adamın ölüp ölmediğini anlayalım! Silmişler yerine dua gibi bir şeyler yazmışlar! Söyleyecek söz bulamıyorum! Bir şey söylesen hakaret oluyor. Tıbbi bilimsel yazıları sil yerine abuk sabuk insanların sözde konu hakkında dini safsatalarını yaz!

Doğunca arkasına önüne, pipisine filam bakıyorsun ölünce hemen göm. Ölüm bu,  ya yanlış yaptıysan. Emin olmak gerekmez mi? Siz bakar bakmaz insanın öldüğünü anlayabilir misiniz; ben anlayamam şahsen. İnsanın kalbi, nabzı, solunumu geçici olarak durabilir. Ya bu ana rastladıysanız!

Dedik ya internette bilimsel yazıları silmiş yerine safsata yazmışlar diye, ülkeyi yöneten insanlar da aynı. Ölüm deyince hemen imama koşuyorlar. Ya yine koşarsın, imam kaçıyor mu? Önce anla hele, gerçekten ölmüş mü?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..