Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '17

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Türkiye'de madencilik ve granit küp taşı

Türkiye'de madencilik ve granit küp taşı
 

Granit Küp Taşı


Röpörtaj tadında bir yazı ile karşınızdayım.

Eminin bir çoğunuz sokaktaki taşları adamlar nasıl eğip büküyo nasıl bu hale getiriyordur diye düşünmüşünüzdür. Taş kırılgan ve sert bir madde nasıl şekil verirlerde bu hale gelir derdim hep biraz araştırınca Türkiye'nin bu alanda nasıl güçlü olduğunu gördüm.

Türkiye doğal taş sektöründe dünya rezervinin yaklaşık % 40 ını elinde bulundurması nedeniyle bu alanda bir dünya markasıdır. Mermer, bazalt, andezit, kayrak ve granit gibi doğal taş cinslerinde tüm dünyaya ihracat yapmakta olan ülkemiz, sektörel bazda makinalaşarak üretim parkurunu teknolojik bazda geliştiren ve genişleten firmalar dünyanın bir çok nitelikli konut ve dekorasyon projelerine doğal taş üretim ve tedariğinde bulunmaktadır.

Araştırmalarımda, kendi sektöründe kendini ispat etmiş ve kalitesinden ödün vermeyerek kendini tercih edilen firmalar arasında kabul ettirmiş isimlerden birisi de Simya Granit’ tir. Firma sahibi Rıza Keskin özellikle ihracat kaleminin öneminin altını çizerek, ülke ekonomisine döviz kazandırmak için Türk doğal taş çeşitlerinin reklamının yapılmasına daha çok ağırlık vermek gerektiğinin altını çizdi. Simya Granit olarak Ortadoğu başta  olmak üzere Avrupa’ nın bir çok ülkesine granit küp taş, granit bordür, granit yağmur oluğu ve kumlanmış granit ihracatı yaptıklarını ve son 5 yıl içerisinde Irak’ ın başkenti Bağdat da AL-Nidal ve Abu Nuas Caddelerinin granit küp taş uygulama işlerini de yaparak Türk Granitine ün kazandırdıklarını söyledi. Bergama’ daki üretim sahasını büyüterek müşteri kitlesini yaklaşık iki katına çıkartarak rekabet ettiği firmaların bir adım önüne geçmenin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Keskin,yenilenen web sitelerinden detaylı takipçilerin bilgi alabileceğini dile getirdi (bergamagri.com) bundan sonraki süreci kendilerine yeni pazar ve müşteriler bulmak için daha büyük bir gayret içerisinde verimli bir şekilde geçirmek istediklerini söyledi.

Bana ait bir röpartaj tadında yazı olup kesinlikle blog.milliyet sayfam dışında paylaşılması yasaktır.

 
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

Hayatı çok uç fikirler ile yaşamayı seven bu sebeple sürekli, biyografi, başarı öyküleri, olmamış..