Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '08

 
Kategori
Sınavlar
 

Türkiye’de öğrenciler yabancı dil sınavına iyi hazırlanılmıyor

Türkiye’de öğrenciler yabancı dil sınavına iyi hazırlanılmıyor
 

İlkokul, ortaokul, lise derken lise 2.sınıfa ayak bastığınızda geleceğinizin adımlarını atıyorsunuz.

Lise 2.sınıfta ya Türkçe- matematik ya Fen – matematik ya sosyal sınıfı ya da Yabancı dil sınıfını seçiyorsunuz.

Ben şahsen yabancı dil bölümünü seçtim. Matematik ile alakam olmadığı için, sosyal bölümünde de çok ezber olduğu için, bir de yabancı dile meraklı olduğum için bu bölümü seçmiştim. İşini bildiğin zaman güzel bir bölüm. Yalnız Türkiyede öğrencileri 100 soruluk yabancı dil sınavına iyi hazırlamıyorlar. Zaten yabancı dil sınavları için yeterli dershaneler yok, bir de eğitimdeki yetersizlik eklenince ortaya ‘’ne yaparsan kendin yaparsın’’ manığı çıkıyor.

Yabancı dil ile ilgili dershaneye gittiğinde 12 ayın 10 ayına kadar grammer dediğimiz dilbilgisi konularını gösteriyorlar. Daha sonra son 2 ayda ise okuma ve anlamaya önem veriliyor. Bu çok yanlış bir uygulama. 40 bin kişinin girdiği bu sınava giren öğrencileri hazırlayış tarzı çok yanlış. YDS’DE ( yabancı dil sınavında) soruların % 70’i okuma ve anlamaya dayalı Diğer %30’u ise kelime sorusu ve dilbilgisi.

Sen ne yapıyorsun? Bütün yıl byunca %30’luk dilimden eğitiyorsun herkesi. Halbuki bütün yıl okuma ve anlamaya versen o öğrenci soruların % 60’ını yapar, grammerde ise 2-3 tane net yapsa istediği bölüme veya bölümlere girer.

Acaba bu dersaneler insanları kazıklıyor mu?. Bakın bütün dershaneler değil ha.Benim bölümüme dahil dersaneler bu işi bilmiyorlar. Gerekli şeyleri göstermeyip sır gibi saklıyorlar.Gereksizleri de arada gösteriyorlar. Konu para olunca her şey mubahtır.

Onun için yapılacak en güzel şey: bir hoca tutmak. Onunla birlikte çalışıp diğer senelerin sorularına bakıp çalışsınlar.

Yoksa Türkiyedeki bu yabancı dil sınavına hazırlayıştaki özürlülük devam eder. Komik duruma düşmeye devam ederiz.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..