Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '14

 
Kategori
Sosyoloji
 

Türkiye’de Sünni Türklerin dışında kalanlar devletin asli vatandaşı olarak kabul edilmiyorlar

Türkiye’de Sünni Türklerin dışında kalanlar devletin asli vatandaşı olarak kabul edilmiyorlar
 

Böyle küçük, münferit fotoğraflarla insanları kandırmayın!


Beyaza kara diyecek halimiz yok. Elli yıldır bu ülkede yaşıyoruz. Sünni Türkler dışındaki vatandaş gurupları TC’ye tutunmuş veya yamanmış bir şekilde yaşıyorlar. Onlar kendilerini bu ülkenin sahibi sanabilirler ama sahip öyle demiyor.

Sünni Türklerin kim olduğu da tartışmalı. Ama örneğin Kürtler ve Aleviler olmadığı kesin. Sünni olmayan Türk’ün Türk sayılmadığı çok açık. Sünni olduktan sonra Türklüğe bakılıyor. Bu nedenle Alevilerin Türklüğü hiç kale alınmıyor. Alevilik sanki etnik bir kökenmiş gibi Aleviler Alevi milleti diye tanımlanıyor.

Diğer azınlıklar Sünni ise sorun değil. Hatta Şii bile olabilirler. Sünnilerin Şiilerle bir sorunu yok; onların sorunu Aleviler. Madem ayrı bir halk (millet) gibi görüyorlar, Aleviler de ayrı bir millet gibi davranabilirler. Türkiye’de solculuk (demokrasi, laiklik, Atatürk, insan hakları, ilericilik gibi değerler) ya da sol partiler olmasaydı Sünni Türkler Alevileri çiğ çiğ yerlerdi. Bu değerler sayesinde sol zihniyete sahip Sünni Türklerle Aleviler arasında bir yakınlaşma var. MHP Ve özellikle de AKP tabanının Alevilerle dost olması mümkün değil. Hatta şöyle bile diyebiliriz: Aleviler keşke Sünni olsalardı da Türk olmasalardı. Bu nedenle Sünni Kürtler ayrı bir soydan oldukları halde Sünni Türklere kendileri gibi Türk olan Alevilerden daha yakın.

Ülkede bütün planlar projeler Sünni Türklere göre yapılıyor. Devletin tüm resmi icraatları Sünnilerle alakalı. Bu durumda Aleviler ayrı parti kurmalı. Onlar sizi ayırıyorsa siz de onları ayıracaksınız. Hatta madem ayrı millet gibi görüyorlar (Alevilik inanç değil soy karşılığı kullanılıyor) Aleviler de Kürtler gibi bağımsızlık isteyebilirler.

Alevilerin önderleri hakikaten çok bilinçsiz. Ya sizi kendilerinden kabul etmiyorlar ki. Ülkenin vatandaşı olarak bile görülmüyorsunuz. Ülke onların, siz de sığıntısınız. Etinizden ve sütünüzden yararlanıyorlar! Kendimle ilgili olarak da diyebilirim ki Türklük dışında ayırıcı hiçbir değer beni ilgilendirmiyor. Ama göz göre göre insanların haksızlığa uğramalarını da kabul edemem! Elli milyon Sünni Müslüman tamam çoğunluksunuz. Ama bu size birilerini dışlama hakkını vermez!  Bu topraklar bu topraklarda yaşayan herkesindir! Aleviler, Kürtler uzaydan mı geldiler? Siz elli milyonsanız onlar da 25 milyon! Aleviler de Kürtler de beni hiç ilgilendirmiyorlar ama yapılan haksızlığa tahammül edemiyorum! 

Ankara’daki hükümet sözde Türkiye’nin hükümeti olduğunu söylüyor ama bana öyle gelmiyor. Türkiye’nin her yerindeki icraatları ayrımcı özellikler taşıyor. Bir okula gidiyorsun Yavuz Sultan’ın resmi, Pir Sultan’ın resmi niye yok? Her şey böyle, bana kimse hikâye okumasın. Aleviler saf temiz kalpli, ülkede barış olsun diye üzerinde durmuyorlar. Haklarını da bilmiyorlar zaten. Dağın tepesine bir cem evi yap hu çeksinler!

Lazlar Sünni değil de Alevi olsalardı nolurdu bilmiyorum. Nüfus kimliğinde Tuncelili olduğu yazan bir vatandaşımız sırf bu kimliğinden dolayı iş bulamıyorsa Kürt işveren de işe eleman alırken kendi insanına öncelik verme hakkına sahiptir. Madem ayrım yapılıyor herkes ayrım yapsın! Bu yazıyı yazdım diye ihtimal ki bana da bölücü diyecekler. Böyle birbirinizi yiyeceğinize (daha doğrusu birilerini yiyeceğinize ) bölünün daha iyi!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..