Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Türkiye'de Tarım Ve Hayvancılık

Türkiye'de Tarım Ve Hayvancılık
 

Türkiye denilince akla gelen ilk şeylerden biriside tabii ki de tarım ülkesi olmasıdır. Bununla birlikte akla gelen bazı sorunlar da gözden kaçmamaktadır. Senelerdir tarım ile uğraşmış bir ülke olarak bu sorunlara çözüm bulmakta şüphesiz yine bizim elimizdedir. Çoğu kişiye dede, nenelerinin işi sorulduğunda 'ne olsun çiftçilerdi' ya da 'hayvanları vardır' denilir. Halbuki günümüzde tarım ile uğraşan pek az genç bulunmaktadır. Bunların altında yatan sebeplerden biri olarak köyden kente göç gösterilebilir, ayrıca teknolojinin gelişimi, sera gibi olanakların artmasıyla tarımın vatanı olan köylerimiz maalesef boş kalmıştır. Böyle olunca tarıma olan desteklerin artması yönünde söylemler de duymuyor değiliz.

Tarım ile ilgili bir bölümde okuyan genç arkadaşımızı ele alalım. İşini severek yapacak olan bu kişi tabi ki de işine verilen değeri, desteği göz ardı etmek istemez. Olan desteği ve değeri görünce daha bir sevgiyle yapar işini ve sonuç olarak başarılı işlere imza atarak ta hem kendi hemde ülke ekonomisine katkı sağlamış olurlar. Gün geçtikçe tarıma olan desteği yavaş yavaşta olsa görmekteyiz.

Hem ülkemizin ekonomisi hemde gelecek nesil için önemli bir olay olan bu destek var oldukça gücümüze güç katmış olacağız. Kimi zaman haberlerde kimi zamansa sohbetlerde duyduğumuz 'etin fiyatları artmış' 'acaba pazarcı esnafını komisyoncular mı zorluyor?' gibi söylemler aklımızda bir yerlere ister istemez kazınıyor. Diğer bir durumda tarımda ki organik yapılaşma, bu da artık başlı başına bir sorun olmuş durumda.

Tarım ve Hayvancılığa Verilen Bazı Devlet Destekleri

Yerli fide/fidan kullanım desteği

Anaç koyun/keçi desteği

Süt pirimi desteği

Yem bitkileri desteği

Mazot,gübre ve toprak analizi desteği

Organik tarım desteği

Türkiye'de Tarımı Destekleyen Kuruluşlar

 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü

 Tarım Kredi Kooperatifleri

 Devlet Su İşleri

 Toprak Mahsulleri Ofisi

 Ziraat Bankası

 Çaykur

 Tariş

 Fisko Birlik

 Gül Birlik

 
Toplam blog
: 27
: 342
Kayıt tarihi
: 16.05.17
 
 

Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisat (ekonomi) bölümü mezunu olan İsmail Polat Karadağ, iktisat eği..