Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '16

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye'de terör nasıl biter

#Bölgeterörgerçekleri:
 
Ülkede Yeni anayasayla birlikte, radikal karar ve çözüm için Vatana İhanet ve İdam Cezasının yeniden değerlendirilmesi, ülkenin Terör Çöplüğü haline dönmeden zorunluluk icap etmiştir, hem de ivedi..Aşağıda izah üzere :
 
Türkiye' de Terör Nasıl Biter?
 
Terör, dış ve iç dinamiklerin etkisi ile Türkiye'ye kanseri gösterip, sıtmaya razı ederek, baskı ve kontrol altına almak için meydana getirilmiş kontrol edilebilir, organize ve paramiliter bir örgüt yapılanması. Türkiye uzun yıllar terörle mücadele veriyor.  Asimetrik Savaş ve Gayri Nizami Harp (Düşük Yoğunluklu Savaş Durumu) bu mücadele farklı dönemlerde farklı mücadele teknikleri ile sürdürüldü. Siyasi kararlılık ve askeri, siyasi, ekonomik, sosyolojik ve psikolojik mücadele birlikte verilmediği ve kararlı bir duruş sergilenmediği için kesin çözüme bir türlü ulaşılamadı.
 
Ilk terör saldırısı 1984 yılında gerçekleşti ama terörle mücadele kanunu yedi yıl gecikmeyle ancak 1991'de çıkartılabildi. Bir avuç eşkiya denilerek, zamanında önlem alınmadığı için yangın hızla büyüdü ve bütün binayı sardı. Pkk basit bir eşkiya sürüsü iken, önlem alınmadığı için geçen zaman içerisinde, kürt kimliğini kullanarak örgüte eleman toplayan, paramiliter ve lejyoner, uluslararası bir narkoterör ve kaçakçılık yapan dev bir terör örgütüne dönüştü.
 
Bu sadece pkk için geçerli değil tüm terör örgütlerinin yuvalandığı bir coğrafya olduk. Yetmedi pkk da amip gibi yeterli erginliğe eriştikçe bölünüp, değişik isimlerde bir çok örgütle ideolojik olarak örtüştü ve bir çok isimle faaliyet yürütür hal aldı. Üstelik siyasi kanadı da açıktan terör çığırtkanlığı yapar oldu ve desteğini de açıkça ifade etmektedir.
 
Terörle mücadele de dünyadaki örneklere bakalım. ABD 11 eylül saldırısından sonra bir hafta içerisinde terörle mücadele kanunu çıkarttı ve uygulamaya koydu Ingiltere ve Fransa aynı şekilde hızla terör yasalarını çıkartarak uygulamaya koydular.
 
Bir de komşumuz Iran'a Bakalım, terör sorununu nasıl çözmüş. Iran pjak'ı 6 ayda bitirdi. Bizde ise birlikte, kararlı ve organize bir mücadele yapılmamasından dolayı 30 seneyi geçti ve hala güçlenerek devam etmektedir. Iran önce ülke içindeki kampları temizledi, yakaladıklarını da idam etti. Sonra ise kandile kadar hava ve kara operasyonları ile pjak kamplarını yerle bir etti, yakaladıklarını infaz ederek, yöneticilerini de Iran da ibret-i âlem için idam etti. Böylece pjak Iran'ı terk etmek zorunda kaldı. Iran da terör sorunu daha başlamadan bitirilmiş oldu.
 
Bizim içinde çözüm belli aslında çok basit; siyasi kararlılık ile birlikte, 6 ay özel kuvvetleri ve özel harekatı serbest bıraksınlar, onlar görevlerini çok iyi bilirler ve harfiyen yerine getirirler. ülke içindeki yapılanmalardan başlayarak, dağ ve şehir yapılanmalarını temizleyerek, lojistik, maddi ve medya desteklerini de bertaraf ederek, kandile kadar hava ve kara operasyonları ile pkk kampları, mağaları ve yeraltı sığınaklarını temizlesinler, kalanları da infaz edip bataklığı kurutup bayrağımızı bayrağı kandile diksinler, 6 ay'ı bulmaz bizde'de terör biter.
 
Türkiyede sadece pkk yok, 30'un üzerinde terör örgütü var, ideolojik, etnik ve dini değerleri kullanarak, eleman, maddi ve lojistik destek toplamaya, etkin olmaya çalışıyorlar, bu vesile ile aktif veya pasif fark etmez, uyuyan hücrelerde dahil bütün örgütlere de operasyon yapılmalıdır. Siyasi kararlılıkla birlikte, bu konu basında malzeme yapılmadan, bataklık tamamen temizlenmelidir.
 
Şener Mengene
Stratejist-Araştırmacı-Yazar
 
Toplam blog
: 3
: 79
Kayıt tarihi
: 31.10.13
 
 

Yüksek Lisans Mezunu- Stratejist-Gazeteci-Yazar ..