Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '18

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Türkiye’de Tüp Mide (Mide Küçültme) Ameliyatları

Türkiye’de Tüp Mide (Mide Küçültme) Ameliyatları
 

Dünya genelinde tüp mide ameliyatları ilk önce Amerika Birleşik Devletlerinde yapılmaya başlanmıştır. Uzun dönemde hastalar üzerinde olumlu sonuçlar alınmaya başladıktan sonra başka ülkelerde de mide küçültme ameliyatları gerçekleştirilir hale gelmiştir. Ülkemizde ise tüp mide ameliytalarının başlangıcı yaklaşık 15 yıl öncesine dayanmaktadır. Son yıllarda bu ameliyatlarda belirgin bir artış söz konusudur. Obeziteye karşı mücadelede mide küçültme amliyatları en etkili çözüm yollarından biri olarak kabul görmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından obezitenin “hastalık” olarak kabul edilmesiyle birlikte obeziteye karşı ciddi bir mücadele başlamıştır. Bu mücadale sadece obezite ameliyatlarının yapılmaya başlanması ve yaygınlaşması değil aynı zamanda obeziteye karşı toplum bilincinin arttırılmasına yönelik reklam kampanyalarıınıda kapsamaktadır. Dünyanın her yerinde fast-food gıda alımının sonlanması ya da en aza indirgenmesi, hareketli yaşamın desteklenmesi ile özellik çocuk ve genç yaştaki bireylerin obeziteden korunmaları gerektiğine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Türkiye'de Obezite ve Mide Küçültme

Türkiye'de Yapılan araştırmalara göre ülkemizde obezite görülme oranı %44 ve neredeyse her iki kişiden biri obezite riskiyle karşı karşıya. Aynı zamanda Türkiye'de obezite riski erkeklere oranlarda kadınlarda 1,9 kat daha fazla. Tip 2 diyabet, hipertansiyon ve kolesterol hastalığı olanlar ise daha büyük risk altında. Bunun dışında sigara kullanımı ve hipertiroidi gibi rahatsızlıklar obezite riskini arttıran diğer etmenlerden. Gün geçtikce obezite görülme sıklığının arttığı ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından da obezitenin önüne geçilmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Radyo- televizyon reklamlarında konuyla ilgili kamu spotları yayınlanmkta, bilinçlendirme toplantıları düzenlenmekte ve özellikle okullarda çocuklara konuyla ilgili bilgiler verilmektedir. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de obeziteye yönelik tedavi yöntemş olarak öncelikle mide küçültme ameliyatları tercih edilmektedir.

Türkiye'de Obezite Cerrahisinin Fiyatlandırılması

Tükriye'de obezite cerrahisi söz konusu olduğunda fiyatlandırma skalası oldukça değişkenlik göstermektedir. Uzun dönem veremediği fazla kiloları olan, obeziteye bağlı yandaş hastalıkları olan hastalarda kısa zamana etkili sonuç elde edebildiğimiz mide küçültme ameliyatlarının yaygınlaşmasının en temek nedenlerinden. Bu popülarite ameliyatların artık hemen hemen her merkezde ve her hekim tarafından yapılır hale gelmesine de sebep olmuştur. Dolayısyla ameliyat ücretleri ameliyatın yapıldığı merkeze, hekimin deneyimine, kullanılan malzemenin kalitesine ve ameliyat sonrası sağlanan diyetisyen desteği, düzenli takip-kontrol görüşmelerinin durumuna göre değişiklik gösterir.

Ikinci hayatınıza yeni bir kapı aralamak için anahtarınız doğru hekim ve doğru ekip.!

Sağlıklı Günler Dilerim..

 
Toplam blog
: 6
: 74
Kayıt tarihi
: 27.04.18
 
 

Doç.Dr.Ömer Yoldaş 14.04.1977 yılında doğmuştur.Eğitimine ilk olarak Ceyhan Atatürk İlkokulunda b..