Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '18

 
Kategori
Bilim
 

Türkiye'de Uzay Araştırması ve Araştırmacılara Bakış Açısı

Türkiye'de Uzay Araştırması ve Araştırmacılara Bakış Açısı
 

Türkiye’de uzay bilimi araştırmaları son günlerde gündeme gelse de sadece söylemde kalmış gibi görünüyor. Türkiye Uzay Ajansı’nı  kurma fikri bazı kesimleri rahatsız etse de, bazı kesimler içinde maalesef gereksiz bir şey gibi algılanmakta. Ülkemizde uzay bilimi ile ilgilenen insanların sayısı o kadar az ki çoğunu zaten tanımıyoruz bile. Çok nadir duyduğumuz isimler var. Çok acı bir şey söyleyeceğim gerçekten acı ama uzay ile ilgilenen insanlara deli gözüyle bakıyorlar ya ondan sonra Türkiye neden ileri gitmiyor diyorlar.. Bu durum gerçekten içler acısı bir durum. Yazının ilerleyen bölümlerde özellikle Türkiye’de kimler ilgileniyor tek tek yazacağım en azından duymayan bilmeyen varsa daha iyi bilgi edinsinler diye.

Bir de Türkiye’de yaşamadığı halde bizler için araştırma yapan kendi imkanları ile bir yerlere gelmeye çalışan biri var. Bugün bu yazının hemen hemen tamamını ona ayıracağım.

Yakinen de tanıdığım birisidir İlhan Berat YILMAM. Benim yaklaşık 3 yıldır soluksuz hangi platforma giderse gitsin takip ettiğim nadir ve özel insanlardan. Bunu kendisini tanıdığım için demiyorum gerçekten. Çabası ve mütevaziliği beni kendisine hayran bıraktı bunu itiraf etmeliyim. Uzay bilimleri ile ilgili gerçekten o kadar çok fazla bilgiye sahip ki emin olun bir videosunu izledikten sonra sizde benim tam olarak ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Başkaları gibi birilerinden konu ve görsel aşırıp video yapan birisi değil aksine kendi yapmış olduğu videolar başkaları tarafından taklit edilip maalesef onun videolarından daha çok izlenmekte. Kendisi ile canlı yayınlar esnasında konuşmalarımızdan da anlıyorum ki bu durum gerçekten onun çok fazla canını sıkmakta. Haklı da. Düşününsene o kadar emek verin kendiniz video konusunu oturup metnini yazın biri gelip sizin emeklerinizi hiç etsin. Bu konuda destek olmak gerekiyor bu tarz insanlara emek hırsızlığının önüne geçmek gerek. Birde sevgili okurlar buradan benimde ricam var. Gerek İlhan Berat YILMAM’a gerekse de bu tip ciddiyetle çalışan insanlara lütfen destek olun. Onların var olduğu platformları da paylaşacağım umarım yayınlanır o kısımlar. Videolarını paylaşmanız bile yeterli. Çevrenizde size deli gözüyle bakanlar olacaktır siz aldırmayın. Bilimle ilgilenmek delilikse varsın deli desinler. Hem belki bu algıyı hep birlikte yıkmış oluruz kim bilir?

Uzay bilimlerine merakınız varsa eğer mutlaka ama mutlaka bir göz gezdirin derim. Youtube’a ya da Google’a İlhan Berat YILMAM yazmanız yeterli. Bu arada bunları yazarken kendisinin haberi de yok. Hani reklam yapıyorsun vs. gibi ithamları asla kabul etmem ben kendisini gerçekten sevdiğim ve haksızlığa uğradığını düşündüğüm için yazıyorum.

Gelelim Türkiye’de uzay ve ufo araştırmaları yapanlara. Açıkçası böyle dediğim zaman ilk aklıma gelen isim hepinizin malumu Haktan AKDOĞAN. Bu arada kendisini sadece tv programlarından ve araştırmalarından tanıyorum onun dışında tanışıp konuştuğum bir isim değil. Gerçekten iyi işler çıkarıyor kendisi.

Bu arada yazının başında bahsettiğim Türkiye Uzay Ajansı ile ilgili en son haberde bu yıl sonuna kadar kurulacakmış. Umarım yetiştireceğiz diye baştan savma bir şey çıkmaz ortaya ama yine de heyecanlandırıcı bir haber..

İlhan Berat YILMAM'ı takip edeceğiniz yerler ;

Youtube : https://www.youtube.com/results?search_query=ilhan+berat+yılmam

Twitch : https://www.twitch.tv/ilhanberatyilmam

Patreon : https://www.patreon.com/ilhanberatyilmam

 

 
Toplam blog
: 23
: 332
Kayıt tarihi
: 19.05.16
 
 

Hayata ve gündeme dair ne varsa bu blogda..  ..