Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye deki en iyi futbolcu kim? kimde?

Türkiye deki en iyi futbolcu kim? kimde?
 

Bu sezon kadrosuna büyük yıldızları katan Türk kulüpleri yanında bazı soruları da getirdi. Önceden en iyi futbolcu çoğunlukla Fenerbahçe de bulunurken bu sene diğer takımların yaptıkları ataklarla onlarda artık yıldız oyuncu transferi yapmaya başladılar. Sizlere bu konu hakkında bir yazı yazayım dedim. Türkiye de ki en iyi futbolcuları (4 büyük takımdan ) birer olarak inceleyelim.

ALEX: Fenerbahçe'nin en önemli oyuncusu alex’tir. Herkes Mehmet aurollo gidince işi abartılar ama Alex bu takımın en önemli oyuncusu bunu kimse inkâr edemez. Duran toplarda ki o güzel kesişi ve futbol zekâsı ile bu futbolcu niye M. United de değil diye soranlar olabilir. Alex takımı ileriye sürüklemesi ve güzel asistler yaparak Türkiye'nin en iyi futbolcuları arasına girdi

SEMİH: Fenerbahçe'nin en çok sabreden ve küsmeyen bir futbolcusu olarak göze batıyor. Dokuz yıldır Fenerbahçe de geçen sene büyük başarı gösterdi ve birçoğunu yedek çıktığı maçlarda gol kralı oldu. Ondan önce ki senelerde (anelka v.s) oynamaması belki doğru olur ama geçen sene kejman in arkasında boşu boşuna bekledi. Ama yılmadı bu sene ilk11de yer alıyor maçlarda. Bu sezonda yaptığı resmi maçlarda daha lig başında olmasına rağmen 5 gol atarak daha şimdiden takımın en skor er ismi oldu. O gösterdiği bu başarı ile Türkiye'nin en iyi futbolcuları arasına girdi.

VOLKAN: Türkiye de ki en iyi kaleci unvanı zaten onun üzerinde. Çok başarılı bir yıl geçirdi. Volkan bazen çok basit hatalar yapsa da gerçekten çok iyi kaleci olması ile dikkat çekiyor. Volkan in en kötü özelliği defans ile arasında ki iletişimi kuramaması yüzünden udu dan dan kendi kalesine yediği goller. Bu iletişimi de kursa gerçekten çok daha iyi olur.

KEWEL: Yıldızı sönmüş ve artık bitme dönemlerine geldi diye yorumlanan kewel Türkiye ye geldi ve daha bitmediği gösterdi. Yaptığı maçlarda kupa ve lig maçında gol atarak hala iyi futbolcu olduğunu kanıtladı. O da Türkiye deki en iyi oyuncular listesine girdi.

ARDA: EURO 2008 de milli takımda parlayan bir yıldızdı. İsviçre karşısında çok güzel bir son dakika golü attı. Dar alanlarda şık hareketler yaparak aranan bir futbolcu tipi olduğunu bize gösterdi. Onun ileri ki dönemlerde daha iyi oynayacağını ve parlayacağını düşünüyorum.

HOLOSKO VE DELGADO Türkiyede ki en iyi orta sahalardan birisi olduğu herkese gösteriyor. Neden ikisini bir araya koydum çünkü ikisi de aynı özellikleri gösteriyor. İkisi de maçı değiştirecek adam niteliğinde. Alex özelliği taşıyan bence Beşiktaş’ın en iyi oyuncusudur.

BOBO: Beşiktaş’ın en iyi golcüsü, geçen sene şanssız bir sene geçiren ama bu sezona iyi başlayan Bobo iyi oyunu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Her maçta gol atması ile takımını başarıya götüren diğer bir isim.

İ. YATTARA: çok güzel bilek hareketleri, güzel çalımlar ve düzgün vuruşlar ile Trabzon un başarılı olmasını sağlayan tek futbolcu. Türkiye'nin de en iyi oyuncularından birisidir. Türkiye de ki her işle uğraşabilen ve bu işi iyi yapabilen tek futbolcu.

ŞİMDİ SİZLERE BUNLAR ARASINDA BİR SIRAYA KOYAYIM;

1-) İ. YATTARA

2-) ALEX

3-) SEMİH

4-) DELGADO

5-) VOLKAN

6-) KEWEL

7-) ARDA

8-) BOBO

9-) HOLOSKO

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..