Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '14

 
Kategori
Mizah
 

Türkiye'deki seçimlerde Çinliler de oy kullanmalıdır!

Türkiye'deki seçimlerde Çinliler de oy kullanmalıdır!
 

Türkiye'deki seçimlerde Çinliler'de oy kullanmaya başladığında, bütün sandıkların başındaki manzaranın böyle olacağını öngörmek mümkündür.


Başlıktaki harika fikir 'rektorleri halk secmelidir' önerisini okuduğumda geldi aklıma. Rektör seçimine dair olan bu önemli teklif, siyasetimizin ileri demokrasiye yakışır bir şekilde yeniden dizayn edilmesinin bir parçası olan 'Türkiye'deki seçimlerde Çinliler de oy kullanmalıdır' önerisinin, adeta bir ampul gibi yanmasına neden oldu zihnimde.
 
Evet, bütün siyasilerimizi seçme işini Çinlilerin de oy kullandıkları seçimler sonucunda yapmalıyız.
 
Eğer ileri demokrasiden bahsediyorsak bu şarttır. Öyle ya, bizde var 50 milyon seçmen Çin'de var 1 küsur milyar seçmen. Şimdi söyler misiniz bana, hangisi daha ileri demokrasidir Allah aşkına, sadece bizim 50 milyon seçmenimizin oy kullandığı bir seçim mi, yoksa bizimle birlikte bir küsur milyar seçmenin daha oy kullandığı bir seçim mi?
 
Aslında bu sorunun kendisi bile saçma sapan bir şeydir. Bir küsur milyar Çinli seçmenin demokrasisi bizimkinden daha ileri, hem de oldukça ileri bir demokrasidir haliyle.
 
Allah'ın izniyle, Çinlilerin de bizlerle birlikte oy kullanıp siyasilerimizi seçtikleri 'ileri demokratik Türkiye'ye geçtiğimizde ne olacak, orada durup kalacak mıyız?
 
Tabii ki hayır!
 
Durun bakalım, bunun daha Hindistan'ı var, Endonezya'sı var, Filipinler'i var, Pakistan'ı var, Bengaldeş'i (Bangladeş) var, Nijeryası var. Var oğlu var anlayacağınız.
 
Çinlilerin de oy kullandığı ilk seçimden sonra, Hintlileri devreye sokarak 'ileri demokratik Türkiye'yi 'daha ileri demokratik Türkiye' haline getirmek yakışır bizlere.
 
Ardından da, takip eden her seçimde, Çinlilere ilâveten yukarıda saydığım ülkelerin bir ya da ikisinin seçmenlerine daha oy kullandırttık mı, bir nevi 'yeme de yanında yat'; ya da 'bundan iyisi, Şam' da kayısı' vaziyeti hasıl olacaktır ister istemez.
 
Böylece, dünyadaki 6 milyar seçmenin oy kullandığı seçim sistemimiz sayesinde, bütün insanlık alemine 'en ileri demokratik ülke Türkiye valla kardeş, şu ana değin daha ileri demokratiğini görmedim de, duymadım da!' dedirtebileceğimiz nurlu ufuklara erişmemiz mümkün olacaktır diye düşünüyorum.
 
'Rektörleri halk seçmelidir' diyerek bende adeta Zihni Sinir'i çatlatacak keskinlikte bir zekâ patlaması oluşmasına neden olan AKP'li muhterem vekilime en kalbi teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyor ve bilvesile 'durmak yooookkk, yola devam inşallah!' diyerek huzurlarınızdan ayrılıyorum efendim.
 
Nitekim, ayrıldım işte.
 
Toplam blog
: 297
: 1623
Kayıt tarihi
: 29.08.11
 
 

1958 Fatih / İstanbul doğumlu. Etiler Lisesi ve İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği Bölümü me..