Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '09

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Türkiye'deki ücret çapraşıklığı

Türkiye'deki ücret çapraşıklığı
 

100 TL düzeltme


2000’den önce emekli olanlarla ilgili çalışma yapan SGK, ya taban bir zam üzerinden belli bir oranda iyileştirme yapacak ya da emekli maaşlarını yüzde 3 ile 15 arasında artıracak.

MİLLİYET.COM.TR DEKİ MİTHAT YURDAKUL Ankara haberinin özetini yukarıda ilginize sunuyorum ve Türkiyenin ücret çapraşıklıkları ile dolu olduğunu bu durumu anlamanın mümkün olmadığını ancak düzeltmeye niyetleninde olmadığını izlediğimi paylaşmak istiyorum.

Örneğin; Devlet protokolü ile Ücret protokolünün tezatlarla olduğuna bir kaç örnek; İMKB Başkanının , T:C. Merkez Başkanının, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanının, Sendika Başkanlarının ve Ücreti Yönetim Kurulları tarafından belirlenen kamu, yarı kamu kuruluşları ile KİT başkanlarının ücretleri Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanı ve Bakanlardan fazla olabilmektedir. Sanki işleri daha zormuş gibi.

Tabii bu arada habere konu olan 2000 yılı öncesi emeklileri ile 2000 yılı sonrası emeklilerinin ücret artış hesaplamasının farklılıklarının öncekileri mağdur etmesi anlaşılır gibi değildir.

Anlaşılan eşit işe eşit ücret ve refah paylaşımı bakanlığı veya TBMM komisyonu gereklidir ve bu komisyonun ücretleri Asgari Ücretin katları olarak belirlemesi gerektiğini düşünüyorum, standart ücreti beğenmeleyenler de risk alarak vergi mükellefi olmayı göze alarak serbest ticareti deneyebilirler. Garantili yüksek standartın ancak padişahlık rejimlerinde olabileceğini kabul etmek gerekmez mi?

Aynı işi yapan sendikasız, devlet memuru ve sendikalının ayrı ayrı ücretler alması ancak patagonyada görülebilir.

'Eşit işe eşit ücret' ve yüksek standart isteyeninde risk alacağı istihdam yaratacağı bir ülke dileğiyle...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..