Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '14

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye'deki yabancıların sorunları

Türkiye'deki yabancıların sorunları
 

İnt alınmıştır


http://blog.milliyet.com.tr/suriyeli-kurtler-kenti/Blog/?BlogNo=431751    linkiyle yayında olan 'Suriyeli Kürtler Şehri' başlıklı blogumu yazarken Türkiyedeki Suriyeli nufusu 100.000 i aşmamıştı ve sadece kürtlerin geldiği imajı vardı, şimdi sayısı 1.000.000 u aşan yerleşik düzene geçmeye başlayan Suriyelilerin sadece Kürtlerden değil, Türkmen ve Araplardan da olduğu giderek belirginleşmektedir.

Kültür farkı gözetmeksizin genel olarak Suriyeliler artık adım başı karşımıza çıkarken varsa cebimizdeki bozuk parayı vermemiz çözüm değildir. Göçmen Suriyeliler topladıkları parayla beslenebilirler ancak barınma, temizlik, sağlık ve sosyal problemleri giderek büyürken artık gündelikçi inşaat işçisi vd işlerde çalışmaya başlamışlarken iş hukuku problemleri de giderek büyüyücektir. 

Suriyelilerin problemi giderek artarken bunu çözecek adresin, kurumun, mercinin belirsizliği durumu giderek vahimleştirmektedir. Tabii ki sadece Suriyelilerin değil aynı zamanda Türkiyede yaşayan tüm yabancıların; Karadenizin Kuzeyinden gelenler, Gürcüler, Ermeniler, İranlılar, Araplar, Kürtler, Afrikalılarla yanılmıyorsam 7.000.000 aşan nüfusuyla tüm yabancıların problemleri için  TÜRKİYE'DEKİ YABANCILAR BAKANLIĞI ve alt kurumlarının oluşması gerektiğini gözlüyorum.

İstanbulun Kumkapısı Afrikalı, Küçükpazarı Suriyeli, Aksarayı Karadenizin kuzeyinden gelenlerin toplandığı semtlerken, Türki cumhuriyetlerden gelenlerde farklı semtlere yayılmışken bu konuda bir devlet politikasının ve kurumlarının oluşturulmamasını hayretle izliyoruz.

Eğer duruma hakimiyet sağlanmazsa; güvenlik, sağlık, sosyal ve hukuki problemler çığ gibi büyürken çaresizliğe boyun eğilmekten başka bir durum kalmayacaktır...

Belki de 'Türkiye'deki Yabancılar Büyükşehri' kurulmalıdır...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..