Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

17 Ağustos '06

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Türkiye'den Amerika'ya ekonomik yardim!...

Türkiye'den Amerika'ya ekonomik yardim!...
 

Bu adam iyicene üşüttü, saçmalıyor, diye mi düşünüyorsunuz? Vallahi değil. Bu haberimizin başlığı doğru. New York Times gibi yalan haber falan da yazmıyoruz. Burada ne diyorsak, doğrudur.

Gelelim haberimizin detaylarına:

Bizim apartiman devletten kira yardimi alanlarin apartimani oldu. Apartmanin sahipleri ve yoneticileri var. Bunlar; devletten takir, takir kiralarini aliyorlar. Kiraciya da karismiyorlar. Kiraci da sikayetci degil. Herkes memnun. Biz haric!

Biz memnun degiliz ama; iki oglanin calismasi ve sag olsun devletimizin verdigi aylik 600 kusur dolar tutan emekli maasi ile bu apartimanin en eline yuzune bakilir kiracisiyiz. Apartimanin kirasini yardimsiz, mardimsiz cebimizden oduyoruz. Ickimiz, cigaramiz, esrarimiz yoktur. Geciniyoruz. Yiyecek alisverisinden geldigimizde, ellerimizin dolu dolu oldugunu komsularimiz da goruyorlar.

Amerikan halkina yardima, sonradan Amerikali olan Meksikali komsularimizla basladik. 20, 30, ihtiyaclarina gore faizsiz ve uzun vadeli kredi veriyoruz. Simdilik gecikmeli de olsa, geriye odeme yapiyorlar. Sonra 501 numarada ki has Afrikan-Amerikan komsularimiz ekonomik yardim isteginde bulundular. Bunlara 1-2 karsiliksiz ekonomik yardimda bulunuyoruz. Daha onceki borclarini da affettik. Bazen de ekonomik yardim yerine, icecek yardimi yapiyoruz!

Daha onceleri karsiliksiz ekonomik yardimda bulundugumuz komsumuza, kahve, seker, sut gibi acil yiyecek yardimlarinda da bulunuyoruz. Mert kadın. Simdilik kahve ve sekerimizi iade etme gayretleri gosteriyor. Haa.. bu komsumuz, has be has, Beyaz Amerikali. Bush taraftari. Babasi emekli asker.

Son zamanlarda, mini mini etekler giyen bir Beyaz Amerikali komsumuza kredi actik. 10 la basladik. Yirmiye cikardik. Bugun geri odeme yapiyorsa, yarin yeniden kredi istiyor.

Diyecegimiz, IMF kapimiza geliyor, bize neyi nasil yapacagimizi soyleyip, uc kurus verip gidiyor, diye utanan vatandaslarimiz yureklerini ferah tutsunlar.

Biz burada Turkiye Cumhuriyeti Vatandaslarini temsilen, Amerikan vatandaslarina (Hem de memurlarinin-yoneticilerinin bize yaptiklari bu kalleslige ragmen) ekonomik yardima devam ediyoruz.

30 Mayis 2003

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..