Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '18

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye’den Beyin Göçünün Nedeni Aradığını Bulamamaktan Çok Türkiye’ye Sığmayan Vizyon Genişliği

Türkiye’den Beyin Göçünün Nedeni Aradığını Bulamamaktan Çok Türkiye’ye Sığmayan Vizyon Genişliği
 

“Türkiye’de aradığını bulamamak”  ile “Türkiye’ye sığmayan vizyon genişliği” sanki aynı anlama geliyor gibi ama aradığını bulamamak Türkiye ile, vizyon genişliği şahısların kendileriyle ilgili.

Yani elbette ülkemizin sahip olduğu imkânlar malum;  bilim, ekonomi ve sanat adamlarına üstün imkânlar sağlanıyor desek yalan söyleriz. Ama Türkiye’den gidenler daha çok özgür çalışma ortamı bulamadıkları için gittiklerini söylüyorlar.

Türkiye’den dışarıya (Daha çok Avrupa’ya Amerika’ya)beyin göçü bu nedene dayandırılıyor ama bence Türk insanına özgü “Türkiye’nin büyüğü olmak bana yetmez dünyanın büyüğü olayım” anlayışı da beyin göçünde etken.

Çoğu üst düzey olmak üzere yüzlerce hatta binlerce insanımızın dünyanın dört bir yanında önemli iş ve görevlerde bulunduğunu biliyoruz.

Hatta öyle ki(Kariyer ve çalışmalarına bakınca) bu vatandaşlarımızın Türkiye’de kalmaları sağlanabilseydi ülke olarak biz şimdi daha iyi bir yerdeydik.

Hani diyoruz ki bilim, ekonomi ve sanat alanında birikime sahip ve şu anda dünyanın çeşitli yerlerinde önemli işler yapan seçkin insanlarımız için imkânlar ve özgür çalışma ortamı sağlasaydık yine de Avrupa’ya Amerika’ya giderler miydi? Evet, çünkü onlara göre Türkiye’nin büyüğü büyük değildir.

Bu, maalesef gerçek ve üzücü bir durum tabii ki… Türkiye’de kansere çare buldunuz aynı şeyi ABD’de yaptığınız zaman dünyada tanınmışlığınız daha mı fazla olacaktır?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..