Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '11

 
Kategori
Projeler
 

Türkiye'den Japonya'ya Sevgi Köprüsü

Türkiye'den Japonya'ya Sevgi Köprüsü
 

İşte Bizim Sevgi Köprümüz


Tam iki ay oldu. Japonya, 9.0 şiddetindeki depremle sarsıldığında tarih 11 Mart 2011 idi. Artçı sarsıntılar gibi gelişen, depremin artçı etkileri bölgede yaşayan insanları oldukça etkiledi. Kimileri yaşamlarını kaybetti, kimileri evlerini. Evlerini kaybedenler aynı zamanda anılarını, güzel hatıralarını da kaybettiler. 

Şimdi yakınını kaybetmiş, çadır kentte yaşayan ve nükleer tehdit altında yeniden koşulların düzelmesi için bekleyen Japonya'daki kardeşlerimiz için GEA Arama Kurtarma ve Ekoloji Grubu harekete geçti. Amaç, Türkiye'deki çocuklarla Japonya'daki çocuklar arasında bir sevgi köprüsü kurmak. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın da katkılarıyla Ankara, Bolu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bursa illerinde ilköğretim öğrencileri yaptıkları resimleri GEA'ya göndererek kampanyaya katılabiliyorlar. Bu resimler daha sonra Türkiye ve Japonya'da sergilenecek, Japon kardeşlerimizin afet sonrası rehabilitasyon ve günlük yaşama dönüş sürecine katkıda bulunmasına çalışılacak. 

Kampanyanın diğer ayağı yapılmış resimlerin kartpostallara dönüştürülmesi ve kartların arkasına çocuklarımızın yazdığı mesajların japoncaya çevirilerek küçük hediyelerle birlikte afet bölgesinde ve çadırkentlerde yaşayan Japon çocuklara iletilmesi. Tüm bu çalışmalar için hedef 30.000 çocuğun katılımı. 

Peki siz nasıl katılabilirsiniz : 

İsterseniz kişisel olarak kampanyayı çocuklarınızla ya da yakınlarınızın çocuklarıyla paylaşabilir, isterseniz de kurumsal olarak çalışanların çocuklarını teşvik edebilir ve bu kampanyayı çevrenizle paylaşabilirsiniz. 

35x50 ebadındaki resim kağıtlarına yapılmış kuru kalem veya pastel boya ile hazırlanmış sevgi köprüsü resimlerini 28 mayıs tarihine kadar GEA’ya gönderebilirsiniz.
Resimlerin konusu :
Depremi yaşamış japon çocuklara bir sevgi ve kardeşlik mesajı ulaştırmak. Onların yanında olmak. Yaptığımız resimler ve verdiğimiz mesajlarla sevgi köprüsü kurmak. 

GEA Arama Kurtarma ve Ekoloji Grubu : 

İcadiye mah Makastar sk No:13 Üsküdar İstanbul. T.0216 342 48 48 www.gea.org.tr 

 

E posta: gea@gea.org.tr 

 

 

 

 
Toplam blog
: 14
: 1637
Kayıt tarihi
: 10.12.09
 
 

1980 İstanbul doğumlu. 2006'da Uludağ Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bö..