Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '09

 
Kategori
Spor
 

Türkiye Dünya Kupasına doğrudan katılacak!

Türkiye Dünya Kupasına doğrudan katılacak!
 

Bekle Bizi Afrika...


Bugün aldığımız habere göre bundan sonraki turnuvalarda Türkiye kupalara doğrudan katılacak! Oynanan grup maçları ise formaliteden öteye gitmeyecek. İşte FİFA tarafından bize kıyak geçilerek kabul edilen yeni kurallar:

1 – Bundan sonraki yıllarda Türkiye’nin grubuna fıstıktan takımlar verilecek. Malta, Balta, Şilte gibi ülkelerle aynı grupta yarışacak olan Türkiye grubunda üçüncü olursa doğrudan kupaya alınacak.

2 – Kazara Türkiye’nin grubuna dişli rakiplerden birisi denk gelirse o zaman gruptaki tüm takımlar turnuvaya alınacak.

3 – Rakip takımlar gerekirse sahada 9-10 kişi bırakılacak, gol olmazsa kalecileri de atılacak. Daha olmadı Türkiye lehine üç korner bir penaltı sayılacak, daha zor koşullarda bir kornere üç penaltı verilebilecek…

4 – Daha önceden Türkiye’de bir takım çalıştıran antrenörlerin çalıştırdıkları takımlar grubumuza alınmayacak. Böylelikle hemen hemen tüm yabancı antrenörler ülkemize geldiğinden köy yahut mahalle takımları çalıştıran boştaki antrenörler revaçta olacak ki sayemizde yeni iş kolları peyda olacak!

Tabi bunları karşılıksız yapmayacaklar.

İşte Bize koştukları şartlar:

1 – Fatih Terim’in sözleşmesinin 2054 yılına kadar uzatılması istenecek. Aksi takdirde kupalardan men edilme riskimiz doğacak.

2 – Bundan sonraki 25 yıl içinde de santrafor mevkiinde Nihat oynatılacak, olmazsa kendi takımlarında forma giymeyenlerden bir golcü alınacak. Yoksa turnuvadan ihraç edilebileceğiz.

3 – Tek forvette ısrar edilecek, defansın göbeğine en ağır adamlar yerleştirilecek. Orta sahaya her maç farklı isimler monte edilecek. Nasıl olsa kupaya katılmamız garanti olduğundan takımdaki bu oynaklıklar bize yol-su-elektrik olarak geri dönmeyecek.

4 – Bundan kelli milli takım maçlarını FOX Tv verecek, her maçı da bugünkü maçı anlatan spiker anlatacak. Böylelikle kalbi filan olanlar rahat rahat maç dinleyecekler. Ersun Yanal kadrolu yorumcu statüsüne alınacak, milli takımın başına geçmesi bu şekilde engellenecek.

5 – Hamit Altıntop ve Halil Altıntop kardeşler hacıya gönderilecek ve sakallarını kesmeleri engellenecek. Aksi takdirde Avrupa kupalarında da oynamalarına izin verilmeyecek.


6 – Her maça ayrı bir 11 ile çıkılacak, Milli Takım Yapılandırma Derneği kurularak başına da yine F.Terim getirilecek. Zaten bu şartlarda takımın yapılandırılması gerekli olmadığından bir kaybımız olmayacak.

7 – Atı alan Üsküdar’ı geçti atasözü lugatten çıkarılacak. Bunun yerine “el şeyiyle gerdeğe girersen” diye başlayan veciz üstü söz konulacak. Bütün okullarda bu çok önemli veciz söz öğretilecek, açıklayıcı yarışmalar ve paneller tertip edilecek.

8 – El elin eşeğini türkü çığıra çığıra ararmış atasözü de kayıtlardan silinerek yerine “alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” konulacak.

9 – Fenerbahçe’nin başına Ali Şen geçirilecek, Çarşı her şeye karşı olmaktan vazgeçirilecek, Cimbom UEFA kupasını geri verecek…

Biz FİFA nın yalancısıyız. Böyle olacak diyorlar. Olsa ne gam, olmasa ne…
Artık önümüzdeki turnuvalara bakacağız. Olmadı bir bakan bulacağız. O da olmadı önümüzdeki turnuvaları anlatan kitapçıları okumakla yetineceğiz. Ne demiş atalarımız: BETERİN BETERİ VARDIR…

Murat HACIOĞLU

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..