Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '07

 
Kategori
Emlak
 

Türkiye genelinde emlakçılık kursları

08.Temmuz.2003 tarihinde yayınlanan resmi gazetede yer alan Emlak Komisyonculuğu standartlar tebliği ile Emlakçılığa getirilmek istenen standartların üzerinden neredeyse dört yıla yakın bir süre geçmesine rağmen sektörde değişen ne oldu.

Bu standarta dayanarak yetkili yetkisiz kurumlarca Türkiye genelinde hemen hemen her ilde dernek ya da benzer kurumlarca açılan kurslar ile binlerce insan yanıltılarak üzerlerinden trilyonlar kazanıldı. Milli Eğitimin de sözde kontrolu altında olan bu kurslar tam bir aldatmaca haline döndürüldü. Katılımcılara verilen sertifikaların geçerliliği tartışılırken elde edilen rantın büyüklüğü akıl almaz boyutlara geldi.

Okuma yazma bilmiyene dahi verilen sertifikaların temel amacı sözde emlakçı kalitesini yükseltmek olarak gösterilirken, sertifikalı ama emlak ve gayrimenkul sektörünün baş harflerinden anlamayan onbinler emlakçı olmaya heveslendirildi. Hiç bir ön şart aranmaksızın- bir diploma yeterli- 400 ile 500 YTL civarında olan kurs bedelleri ile mümkün olduğunca çok katılımcı sağlanarak elde edilmek istenen ve her yıl üç dört kez açılan bu kurların amacı ne?

Bu standartları çıkaran TSE, onaylayan meclis ve yetkililer neden yaptıkları bir işin arkasında durmuyorlar, neden insanımız boş yere kandırılarak gereksiz kurslara sokuluyor, niçin birileri çıkıp gerekli açıklamayı yapmıyor.

Şimdi ;

1- Verilen sertifikaların geçerli olası için alınması gereken toplam ders saati, kurs süresi, dersler ve o dersleri verenlerin formasyonları neler olmalıdır ki bu kurslar geçerli olsun. Yarın insanların karşısına siz boşuna bu kurslara katılmışsınız dendiğinde ne olacak ?
2- Bu kursların geçerli olabilmesi için kimler tarafından düzenlenmeleri gerekmektedir?
3- Yasal ve geçerli olmayan kursları düzenleyenler hakkında her hangi bir işlem yapılacak mı?

 
Toplam blog
: 9
: 2172
Kayıt tarihi
: 17.04.07
 
 

Özel öğretim kurumlarında 5 yıl İngilizce öğretmenliği, 1992 yılında gayrimenkul sektörüne giriş - P..