Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye giderek yalnızlaşıyor...

Türkiye giderek yalnızlaşıyor...
 

TÜRKİYENİN YALNIZLIĞI


Nereye varacak bu Suriye sorunu ve ne olacak Türkiyenin hali diye her gün sormayanınız yoktur sanırım. Şimdi önümüzdeki resme bir bakalım. AKP iktadara geldiğinde Komşularla sıfır problem politikası güdeceğinin sinyallerini vermiş, ve komşu ülkelere sık sık yapılan üst düzey ziyaretlerlede bunu göstermişti.

Ülke olarak yüz yıllardır komşuları ile sorun yaşayan ve bu sorunlar nedeni ile başımızın belası olan PKK terör örgütü ile mücadelede bir türlü yol alamamaktan kurtulacağımıza sevinmiştik. Bu süreçte Suriye ile olan ilişkiler istenendende iyi duruma gelmiş sınır kapıları karşılıklı olarak rahatlatılarak vizesiz geçişler başlamış  Suriyeli vatandaşlar ağırlıklı olarak Hatay ilimizi ikinici bir yurt edinerek Hatayda rahatça ve istedikleri gibi dolaşmaya başlamışlardı Hatayda yaşayan vatandaşlarımız çok daha iyi bilir hatay trafiğinde yerli plakadan çok Suriyeli araç plakalarının görünmeye başladığını.

Ne olduysa oldu bu komşularla sıfır problem politikasından bir anda vazgeçildi bütün komşular bir anda yeniden düşman görülmeye başlandı. ardından Suriyede olaylar başladı, Çin Rusya Derken İran'da bize göz dağı vermek istercesine ardı ardına tehdit dolu beyanlarda bulunmaya , ve malum PKK terör örgütüne hayat öpücüğü gibi gelen bu durum Türkiyeyi yeniden kan gölüne çevirmeye yetti. Zaten sınırı korumakta zorlanan Türkiye Hakkari ilinde kontrolü kaybetti denecek kadar zor bir durumla karşı karşıya kaldı. görünen oki Hakkari ve güneydoğuda uzun bir süre daha bu tartışmalar devam edecek. Suriyedeki bu iç savaş devam ederken Türkiye 80 bini aşan Suriyeli sığınmacıyla baş başa kaldı. şu ana kadar 300 milyon dolar harcandığı söylenen kamplara daha kaç milyon dolar harcanacağı bilinmiyor.

Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Suriye gündemiyle toplandı, daha doğrusu toplanmaya çalıştı çünkü sadece 5 ülke toplantıya katıldı İngiltere ve Fransa  Türkiyeynin toplantıda dile getirdiği taleplerin uygulanamz olduğunu belirtti. Ve böylece Türkiye 80 bin sığınmacı ve Suriyeden gelen terör tehdidi İran ve Rusyanın tehditkar tutumlayla baş başa kaldı.

Sonuç olarak şunu çok rahat söyleyebiliriz Türkiye bu sefer çiğneyebileceğinden çok daha büyük bir lokma ısırdı, umarım bu lokmayı bir an önce yutmayı başarabilir.

 
Toplam blog
: 3
: 291
Kayıt tarihi
: 22.05.11
 
 

12 yıldır devletin önemli bir kurumunda  yönetci konumunda çalışmaktayım. İşim gereği Türkiye'nin..