Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye güzeli

Her yıl bir Türkiye güzeli seçiliyor, bu güzelle birlikte ikinci ve üçüncü güzeller, yanında medya güzeli fotojenik güzel turizm güzeli vs. güzeller seçiliyor ve bu kızlarımız da dünya güzeli, kainat güzeli, Avrupa güzeli yarışmalarında sözde Türkiye'yi temsil ediyorlar.

Bu yarışmaları genellikle bir televizyon kuruluşu yada bir gazete düzenliyor, bildiğim kadarıyla resmi bir tarafı yok yani Türkiye Güzeli seçimi yasa ile düzenlenmiş değil, isteyen kesesine güvenen bu yarışmayı düzenleyebiliyor.

Bu Türkiye Güzeli seçiminde benim anlayamadığım bir çok nokta var.

Birincisi bu yarışmalar asla bir Türkiye Güzeli seçemez, bu yarışmalarıda birinci seçilen kızlar Türkiye Güzeli olamaz çünkü Türkiye Güzeli olabilmesi için Türkiye'deki bütün kızların yarışmaya katılması gerekir bu mümkün olmadığına ve yarışmaya katılan kızlardan çok daha güzel olup katılmayan veya katılamıyan bir çok kızımız olduğuna göre bu yarışmaya nasıl Türkiye Güzeli yarışması diyebiliriz.

İkincisi bu Türkiye Güzelini seçenler kim, özellikleri ve güzellik konusundaki uzmanlıklarını kim, hangi kriterlere göre belirliyor jüri olarak seçilen bir kaç gazeteci ve bir kaç artist yada şarkıcının kendilerine göre seçtikleri güzele Türkiye Güzeli ünvanı verme hakları ve yetkileri var mıdır?

Üçüncüsü bu tür yarışmalar hep erkekler tarafından düzenlenir katılanlar ise genelde yüksek tahsilli yabancı dil bilen kızlarımızdır, bu eğitimli kızların şöhret ve para uğruna bu yarışmalara katılmaları, erkeklerin kadınlar üzerindeki üstünlük iddialarının güçlenmesine katkı değilmidir.

Ülkemiz özgür bir ülke olduğuna göre isteyen yarışma düzenler, isteyen katılır, isteyen bazı şeyler uğruna bazı şeyleri kabul edebilir doğrusu işin bu tarafı beni ilgilendirmiyor.

Benim itirazım bu yarışmalara Türkiye Güzellik Kraliçesi seçimi adını vermeleri ve seçtikleri güzele Türkiye Güzeli ünvanını vererek yurt dışında Türkiye'yi temsil ettiğini söylemeleri. Birilerinin bir yarışma düzenleyip katılan birkaç kız içinden birini seçerek Türkiye Güzelini seçtiklerini söylemeleri çok yanlış, ben kabul edemem. Bu seçime belki, yarışmaya katılanlar içersindeki en güzel kız adını verebilirler buda Türkiye'yi değil ancak kendilerini ilgilendirir.

Ülkemizde çevre baskısı, aile baskısı, kişisel tercih vs. nedenlerle bu tür yarışmalara katılmayan binlerce güzel kızımız var, onların hakkını yemeye kimsenin hakkı yok.

 
Toplam blog
: 13
: 426
Kayıt tarihi
: 17.10.08
 
 

54 yaşında bir emekliyim. 2002 yılında kalp krizi geçirdim. Bir hafta yoğun bakımda kaldım. Ölümü..