Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye holding!

Türkiye holding!
 

Dünyada gündemi yurttaşını travmaya sokan bir memleket daha var mı, doğrusu olsa bile en birinci Türkiye’dir bahse bile girerim. Yazıya uzun bir giriş yaptıktan sonra bana  ilham veren “Yönetmelik hazır, çevre yolu ve viyadükler paralı oluyor” haberinin ayrıntılarına bir bakalım; “Otoyol ve köprülerden sonra çevre yolları da paralı oluyor... Hatta bazı viyadüklerden geçmek isteyenler de ücret verecek..

 

Haberi okuduktan sonra  ‘yakında soluduğumuz havayı da paralı yapacaklar!” diye düşündüm. Zaten ‘çevre temizlik vergisi’ adı altında ödüyoruz!

 

İşin ironisi bir yana, dünyanın en pahalı benzinini kullanıp en adaletsiz vergisini ödeyen yurdum insanının haberi okuduktan sonra ‘içinden geçenleri’ buraya yazsam kıyamet kopar!

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde en çok özelleştirme yapan AKP iktidarı için yurdum insanı, “her şeyi özelleştirdiler, satacak bir şey kalmadı” diye düşünürken ortaya koyduğu yeni projeleri görünce akıl sağlığını yitirecek noktaya geldi. Yeşil reçeteli ilaç satışları patlamış bu arada…

 

Devlet dediğin holding yönetme mantığı ile yönetilirse iş zıvanadan çıkar. Yakında ‘Balkondan boğaza baktın parası, Sultanahmet Meydanı’ndan geçtin parası, kabız olup umumi helayı tıkadın vb.’ gelir getirici yönetmelikler ortalığa saçılırsa şaşırmamak lazım…

 

Sözü uzatıp ‘lafı gediğine koyacağım’ derken baltayı taşa vurmakta var. En iyisi gelir artırıcı kestirme bir öneri ile yazıyı noktalamak!

 

 Hazır yeni anayasa filan yazılırken, başkanlık, yarı başkanlık vb. tartışılırken tüm problemleri ortadan kaldıracak nacizhane önerim şudur; TBMM kapatılsın, seçilmişlerin elde ettiği tüm özlük hakları vatandaş Mehmet ile eşitlensin, memleketi de en başarılı holdinglerden birinin CEO’su yönetsin!

 

Not, Daha iyi fikri olan varsa yazsın…

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..