Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye İçin En İyi Seçenek Güvenli Bölge, Savaşla Alamayacağını ABD Eliyle Verdi

Türkiye İçin En İyi Seçenek Güvenli Bölge, Savaşla Alamayacağını ABD Eliyle Verdi
 

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Suriye sınırı boyunca 30 kilometrelik bir güvenli hat oluşturma önerisinde bulundu.

Tillerson görüşmede tüm Suriye sınırını kapsayacak şekilde 30 kilometre derinliğinde güvenli hat oluşturma önerisinde bulundu. 

Tillerson "Aslında bizim aklımızda 10 kilometrelik bir derinlik vardı. Ancak öyle görünüyor ki güvenlik kaygılarınızın giderilmesi için bunun 30 kilometre olması gerekiyor" dedi.

Tillerson daha sonra, "Birkaç olası seçeneği ele aldık. Ancak herhangi bir öneride bulunmadık" dedi.

Pentagon sözcüsü Mc Kenzie,  "Birkaç yıl içerisinde bu konuyu defaatle ele aldık. Nihai bir karara henüz varılmış değil. Komutanlarımız hâlâ görüşüyor. Bu kavram ortaya atıldı. Şu an için sadece ortalıkta dolaşan bir fikir" dedi.

Ve Çavuşoğlu, Suriye'de güvenli bölge için "önce ABD ile güven tesis edilmesi gerektiğini" söylemişti. "ABD'den somut adımlar görmeleri gerektiğini" kaydetmişti. (internet)

Göründüğü gibi ortada bir belirsizlik var ama sonuçta belli ki ABD böyle bir şeyi düşünüyor. Operasyonun kontrol edemeyecekleri boyutlara varması halinde de sanıyorum Türkiye’nin razı olduğu (önceden kendi istiyordu zaten) bu öneri şekillenecek.

“Güvenli bölge” neden Türkiye için en iyi seçenek?

Kan dökmeden amacına ulaşmış olacak. Öldürülenler terörist de olsa sayı arttıkça dost ülkelerden bile rahatsızlıklar dillendirilecek. Savaşan ülke” imajı da lehimize değil, ekonomimiz etkilenir.

Daha ileri gidildikçe nelerle karşılaşılacağı bilinmiyor… Esat’tan beklenmeyen bir hamle, ABD güçleriyle karşı karşıya gelme, Rusya’yı ve İran’ı kızdırma, belki bu nedenle ambargo… Savaş çok yönlü bir oyundur!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..