Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye için zor seçenek; ya PKK’yı yok edecek ya Kürdistan’a vize verecek

Türkiye için zor seçenek; ya PKK’yı yok edecek ya Kürdistan’a vize verecek
 

Biz böyle diyoruz lakin arada bir yerde anlaşırlar; o daha kötü. Ne terör biter ne de Kürtlerin istediği olur. Sonucu ağır oluyor ama ben hep kökten çözümden yanayım. Kökten çözümden yana olmak başlıktakilerin birini yapmak. Peki, Türkiye bunlardan birini yapabilir mi? Sayları 25 bin olduğu söylenen PKK’yı yok edebilir mi (sadece güç anlamında değil bu canavarlığı yapabilir mi; çünkü PKK teslim olmaz) Peki Kürdistan’ın kurulmasına vize verir mi?

Çözüm süreci Kürdistan’ın kurulmasını içermiyor; Kürtlere bazı hakların verilmesi. Kürtler belki bazı hakların verilmesine razı olabilir ama PKK ayrı devlet istiyor. Bence baştakiler Kürt devletine razılar ama halkın bir kısmından çekiniyorlar. Halkın diğer kısmı da buna onay verir. Bu seçenek PKK’yı yok etmekten daha kolay gibi görünüyor. Çözüm süreci ayrı devleti kapsamıyor, bazı hakların verilmesi anlamında; ama halkımız çözüm sürecini Kürtlerin ayrı devlet kurması şeklinde biliyor. Ve çözüm sürecine seçimlerde gördük en milliyetçi kentlerde bile %60-70 oy verildi.

Türkiye’de çözüm sürecine karşı olanların oranı %10’u geçmez. Ayrı devlete karşı olanlar da %60 civarında. Kürtlerin büyük kısmının ayrı devlet istemediğini biliyoruz.

Türkiye devlet. Karşısındaki eşkıya. Devlette kompleks olmaz, eşkıya ile anlaşılır mı diye. Yılanla bile anlaşırsın, sokmasın diye. Bu, güçsüzlük değildir, teslimiyet değildir, insanlıktır.

Dünya biliyor ki Türkiye istese bir ayda yurt içinde ve dışında PKK varlığını yok eder. Fakat Türkiye demokratik bir devlettir. Amacı insanları öldürmek değil sorunu çözmek olmalıdır. Çözüm süreci dediğin konuya (ayrı devlet yok, haklar ve özgürlükler) ikna edebiliyorsan hiç bekleme. İlk adımı TC sen at. PKK silah bırakacakmış, ya adam katil, silahını bırakır mı? BDP aracılık etsin. İmralı’ya gitsin, Kandil’e gitsin konuşsun. Kürtler ana dilini konuşacak diye insanlar ölüyorsa yazık gerçekten.

Objektif ve gerçekçi çözümler aradığım için PKK’ya hizmet ettiğim yolunda sözler var. Bana ne PKK’dan ya. Katilleri mi koruyacağım. Barışa yanaşmıyorsa gidin yok edin. Benim derdim kendi ülkem. Görüyorsunuz çözülemiyor. Ya ölüm ya Kürdistan.  Buyurun çözün. Nolur? Irak’a döneriz, Suriye gibi oluruz. Bu işin şakası yok, çocuklarımızı sahillerden toplarlar, sayın milliyetçi beyler.

Türkiye ya PKK’yı yok edecek ya Kürdistan’a vize verecek. PKK’yı yok etmek 25 bin genci öldürmek demektir. Türkiye’nin buna gücü yetse bile bunu isteyecek bir tek kişi yoktur. PKK kendisi teslim olur. Bilmiyoruz. 30 yıldır bırakmadığına göre… Çözüm süreci konusunda anlaşma olursa PKK silah bırakabilir. Kürt halkının büyük çoğunluğu ayrı devlet istemiyorsa savaşmanın gereği yok. Bulunduğu yere Kürdistan de özerk olsun ne olacak ki yani. Kürtler Türkiye’ye muhtaç, kovsan da gitmezler. İstersen denemek için referandum yap. Ayrı devlet diyenlerin oranı %30’u geçmeyecek. Adamlar ayrılmak istemiyor ki, sen niye korkuyorsun. E kimliğinde Türk yazsın. Şunun istediği şeye bakar mısın? Adam Kürt ise kimliğinde niye Türk yazsın! Dilini yazıp konuşmasın. Kürdüm demesin. Söyleyin bir de bozkurt işareti yapsınlar bari!

PKK barışa razı olmazsa Kandil’i bombalayın… Çözüm süreci dediniz tama dedik daha ne istiyorsunuz. Yöneticiler “Silah bırakıncaya kadar operasyonlar devam edecek” Başımızdakilerin nedeni olmasa bile savaşın devam etmesini istediklerini düşünüyorum.  Savaşa devam diyen Ak Partinin oyu durmadan artıyor. Bunun anlamı halk da savaşa devam diyor. Ama öte yandan çocuğun öldüğü zaman suçlu arıyorsun. Önce kendi yakanı tut. “Kürtlere ölüm” diye bağıran birinin çocuğu öldüğü zaman suçlusu kendidir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..