Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '19

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye İttifak Kaybeden Tavrı

Kaybeden insanların yumuşadığı bilinir. Yenemeyen, rakibine dostuz filan der; ülkeyi birlikte yönetelim, birbirimize destek olalım, siz de değerlisiniz…

Dikkatimi çeken Sayın Erdoğan’ın bu tavrı değil biliyoruz zaten, ilk defa kaybediyor, kaybettiği gerçeğini gizlemesi lazım. İnsanlar bu konuya odaklanacak AKP’nin düşüşe geçtiğini görmeyecekler. Konu diğerlerinin bunu samimi bir çağrı olarak görmesi.

Geçmiş 17 yılda Erdoğan’dan birlik ve beraberlik çağrısı hatırlıyor musunuz? Hiç değilse siyasi rakiplerine karşı. Zaten ülkenin durumu gerektirdiği ve halk da istediği için O’nun bu çağrısına siyaset kayıtsız kalamayacak, yani kaybeden Erdoğan’a yardım edecekler ki etsinler zaten ülke hepimizin; ama O da “yapamadık” desin.

Başarısızlık nedeniyle hiç kimseyi suçlayamayız çünkü Türkiye’nin durumu zor. Kurtuluş ya da ne bileyim büyük başarılar beklemiyoruz, daha iyisini kim yaparın derdindeyiz.

Türkiye İttifakı çıkışının, kaybeden Erdoğan’ın içinde bulunduğu psikolojiyi yansıttığını görmeliyiz; bu söylem bunun için. Sorunların altından kalkılamadı, başaramadık da diyemiyorlar, oysa diyebilirler, belki diğerleri bu kadar bile yapamayacaklardı. Niye gurur yapıyorlar anlamıyorum.

Seçimin gerçek sonucunu da kabul edebilirler. Gerçek ortada, MHP’nin seçimde %7 almadığını, Sayın Bahçeli’nin söylediği oranın doğru olduğunu, AKP’ye desteğin de %33’lere indiğini kendileri de biliyor. Kazandıkları belediyeye gelince; aldıkları oyun karşılığı değil.  HDP’nin doğu ve güneydoğuda kazanmasına benzer bir durum; buralar zaten Ak Partili %15 de alsa kazanır.

Sayın Erdoğan ve AKP’li dostlarımız bize kızacaklar ama bu yapmaya çalıştığım, gerçek bir tespit.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..