Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Türkiye Kadın Meclisi

Türkiye Kadın Meclisi
 

www.turkiyekadinmeclisi.com


Büyük Atatürk’ün kadınlara ne kadar değer verdiği hepimizin malûmudur. Ancak bugün geldiğimiz noktada kadınlarımız hak ettikleri değerlere kavuştular mı? İşte bu tartışılır. Kâğıt üzerinde pek çok hak elde eden kadınlarımız ne yazık ki uygulamada bunun tamamen tersini yaşamaktadır. Kadınlarımızın hatta dünya kadınlarının ortak sorunu olan şiddet, taciz ve ayrımcılık azalması gerekirken artmaktadır. Ülkemizde özellikle şiddetin boyutu cinayete kadar vardırılmaktadır.

İşte bu nedenle bu yazıda Türkiye’de kadınların yaşadığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla yola çıkan bir meclisten bahsetmek istiyorum:

Türkiye Kadın Meclisi…

Ve aşağıdaki sloganlarla yola çıkmışlar:

<ı>“1-Türkiye Kadın Meclisi olarak önceliğimizi kadının eğitimi olarak belirledik ve 2010 yılını “Kadının Eğitim Seferberliği Yılı” olarak ilan ediyoruz.

<ı>2- Güncel kadın sorunlarına, eğitimsel çözümler bulunacak, pratik ve çağdaş eğitim teknikleriyle Kadın Tasarım Okulu açılacak.

<ı>3- Kadın sağlığı konusunda, Toplumsal Denetim Hakkımızın sonuna kadar takipçisi olacağız.

<ı>4- Kadınlarımızı ekonomik üretime katmak, teşvik etmek, bilgi desteği sağlamak ve yol göstermek en önemli hedeflerimizden biri olacaktır.

<ı>5- Kültür ve sanatımıza kadınlarımızın daha çok ilgisi ve katkısı sağlanarak, ülkemizin bir “SEVGİ ÇAĞINI” yaşamasının önünü açacağız.

<ı>6- Kadınlarımıza “Hukuki Destek” başlıklı projemizle kadınlarımızın yanında olacağız.

<ı>7- Ülkemizin uzman kadrolarıyla, kadınlarımıza yönelik “KADIN YAŞAM KOÇLUĞU” çalışmasını projelendirdik.

<ı>8- 2010 yılını Türk kadınının yaşama katılım yılı olarak ilan ediyoruz.

<ı>9- “Yaratıcı Fikir Bulma Projemiz” ile kadını sosyal dayanışma noktasında düşündürterek, bu alanda yeni projelerin de ortaya çıkması sağlanacaktır.

<ı>10- Kadınlarımızın üzerindeki yükü alacağız.”

***

Ben en çok 1.ve 8. maddeyi sevdim; 2010 yılını Türk kadınının eğitim ve yaşama katılım yılı olarak ilan etmişler… Ne güzel… Ama dileğimiz Türk kadınının bir tek yıl değil ömür boyu yaşama katılmalarıdır. Böyle güzel projelerle yola çıkan insanlar olduğu müddetçe bu dileğimiz neden gerçekleşmesin?

<ı>Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek, evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız, hattâ erkeklerimizden çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa.” Mustafa Kemal ATATÜRK.

Desteksiz hiçbir proje başarıya ulaşamaz. Bu nedenle tüm kadınlarımızı ve elbette erkeklerimizi de bu projeye destek vermeye davet ediyoruz. Toplum demek kadın ve erkek demektir. Büyük Atatürk’ün işaret ettiği Muasır Medeniyet Seviyesi’ne kadın ve erkek birlikte yürümeden ulaşamayız.

<ı>İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin? Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” Mustafa Kemal ATATÜRK.

***

Gelin hep birlikte Türkiye Kadın Meclisi’ne destek verelim.

Adres: 106.sok.No:11/4 A Blok Öveçler/ANKARA

Tel: 0 312 473 62 30

Gsm: 0 533 744 55 26

0 541 377 60 95

Faks: 0 312 473 62 34

E-Posta: info@turkiyekadinmeclisi.com

Web sitesi:www.turkiyekadinmeclisi.com

***

Bilgiye ve ışığa giden yol kadının eğitiminden geçer…

Tülay HERGÜNLÜ

SMMM

İstanbul, 16.02.2010

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..