Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye kara listeye girebilir!...

Türkiye kara listeye girebilir!...
 

“Uluslararası finansal sistemde para aklanma ve terörün finansmanı ile mücadele veren hükümetler arası bir finansal çalışma grubu olan FATF’ın Haziran ayında Ankara’ya “oldukça sert bir uyarı” yaptığı belirtilerek FATF’ın “Terörün finansmanına ilişkin uygun yasal düzenlemeler Ekim 2012 itibarıyla kanunlaşmasa FATF, Türkiye’nin üyeliğine ilişkin görüşmeleri başlatacak” haberi Kafaları oldukça karıştırıyor.

Yaklaşık otuz yıldır terörle boğuşan ve terörün dış finans kaynaklarından sürekli şikâyet eden Türkiye nasıl oluyor da yasalarında uluslar arası geçerli düzenlemeleri yapamıyor? Adamlar bizi resmen terörü finanse eden ülkeler arasına sokuyorlar. Gerçi uzun yıllardır mücadele ettiğimiz terörün sırf dış destekle ayakta duramayacağı kesindir. Muhakkak surette içeriden finansal desteğe ihtiyacı vardır. Günümüzde kimi milletvekillerinin konuşmaları da bu desteğin sağlanmakta olduğunu düşündürür niteliktedir.

Çok düşündürücü bir konu da maliye bakanı Şimşek’in hükümetin bu konuda ki aczini ifade eden sözleridir.

Maliye bakanının “Uluslararası standartları, yani FATF taleplerini, karşılayan bir yasal düzenlemeyi hazırladık. Bu düzenleme halen parlamentoda ancak onu geçirmeye henüz başaramadık” şeklindeki sözleri gerçekten düşündürücüdür. Canının istediği her yasayı gece yarısı bile olsa geçiren hükümet böyle kimsenin hayır diyemeyeceği bir yasayı nasıl geçiremez? Yoksa kendi içlerinde bazı engeller mi vardır?

Ne olduğunu bilemiyoruz ama Türkiye’nin İran, Kuzey Kore gibi bankacılıkta kara listeye alınacağı zamanlara doğru hızla ilerlediğimiz kesin.

Neler oluyor? Ne oluyor da düne kadar Suriye’ye girelim diye arkamızdan iten Vahşi batı ülkeleri birer birer bizi Suriye’deki krizin sebeplerinden saymaya başladılar? AB ye örnek gösterilen Türk bankacılığı neden kara liste sınırına geldi?

Bu sorulara mantıklı cevap arayanların büyük resme bakmalarında yarar var. BOP denilen büyük Ortadoğu projesinin yarattığı arap baharı İran ve son olarak da Türkiye’nin bölünmesi ile emperyalist yazına dönüşecektir. Suriye’nin Türkiye aracılığı ile parçalanma planı Rusya ve Çin engeline takılmıştır. Bu başarısızlık da Türkiye’ye fatura edilecek, giderek ülkemiz vahşi batı insanına yaramaz ülke olarak benimsetilecektir. Bütün bu oyunların geleceği nokta odur. Değilse giderek dozunu arttırmakta olan PKK terörünü birleşmiş milletlerin ülkemize müdahale sebebi nasıl yapacaklar ki?

İzmir 2012-10-17

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..