Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '11

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye-Kazakistan Maçı ve Gayri Milli TT Arena Korosu!

Türkiye-Kazakistan Maçı ve Gayri Milli TT Arena Korosu!
 


Türkiye-Estonya
arasında hazırlık maçı anımsamak ister misiniz?

Maç, daha önce yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacaktı. Ama TFF, Fenerbahçe’nin tepkisini bahane ederek maçı Galatasaray’ın stadı denen, ama resmi adı Türk Telekon Arena olan stada aldı.

Aldı da ne oldu?

Galatasaray
taraftarı, Fenerbahçeli futbolcuların adı okununca “yuh” çekti, ıslıkladı. Buna karşılık Fenerbahçe taraftarı da alkışladı; ancak seyirci üstünlüğü Galatasaray’daydı.

Maç başladı.

Top, özellikle Emre’nin ayağına gelince, “yuh”, “ıslık” sürdü. Emre, kazandırdığı penaltıyı kullanacağı zaman ve gol olduktan sonra da protesto sürdü. Maç, “milli” olmaktan çıkmış, Fenerbahçe düşmanlığına döndürülmüştü.

Bu protestolar karşısında karşısında hiçbir uyarı anonsu yapılmadı. Demek ki, TFF de durumdan memnundu. TFF, maçta olanları yorumlamaktan, kınamaktan geri durdu. Sadece, bir futbolcu eskisi, günü kurtarmak için yapılanın doğru olmadığı zoraki söyledi.

Hepsi o kadar!

Galatasaray taraftarı Emre'yi niye protesto ediyordu?

Yurtdışa gittin, Galatasaray’a dönmedin, Fenerbahçe’ye gittin?

Selçuk’u niye ıslıkladılar?

Selçuk, Ali Sami Yen’de neredeyse orta alandan öyle bir gol attı ki... Fenerbahçe, o golle Galatasaray’ı 1-0 yendi.

*****

TFF, Türkiye-Estonya maçında, Galatasaray taraftarın yol açtığı “rezalet”ten, “Gayri Milli TT Arena Korosu”ndan memnun olmalı ki, Türkiye-Kazakistan maçını da TT Arena’da oynatacak.

Maç, 2 Eylül Cuma günü saat 20.00’de...

Türkiye-Estonya
maçına stadı görmeye gitmiştim. Bu kez de maç seyretmeye gideceğim. “Milli” kavramından nasibini almadığı için “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganını anlamsızlaştıranların ne yapacağını merak etmiyor da değilim.

TFF, “şike” iddialarıyla başlayan süreçte, Türk futbolunu yönetecek güçten yoksun olduğunu gösterdi. Bu resmi maçı, TT Arena’da oynatmakla iyi niyetten ne kadar uzak olduğunu da...

*****

TFF bitmiştir; dalgalı denizde yalpalayan bir gemidir!

O TFF ki, "şikeci" diye Şampiyonlar Ligi hakkını elinden aldığı Fenerbahçe’nin 5 futbolcusunu milli takıma çağırıyor. Bu futbolcuları, “Gayri Milli TT Arena Korosu”nun önüne atıyor; onlara “meze” yapacak!

Bu, neyin daniskasıdır?


TURGUT ÇELİK/ Mersin (Geçici olarak İstanbul)

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..