Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '16

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Türkiye Körler Vakfı geleneksel Zehra Gürol Satranç Turnuvası sonuçlandı...

Türkiye Körler Vakfı geleneksel Zehra Gürol Satranç Turnuvası sonuçlandı...
 

Görme Engelli Çocuklarımız Satranç Turnuvasında Muhteşemdiler…

30.05.2016

Bilindiği üzere; herkesin beş duyusu vardır. Bu duyulardan birinin kaybedilmesi diğer duyularımızın daha aktif çalışmasına sebep olacaktır. Bizler çoğu zaman yollardan, caddelerden, şehirlerden geçer ve sadece algımızın açık olduğu şeyleri görürüz, duyarız veya hissederiz.

İçimizde birçoğumuz satranç gibi zekâ çalıştıran böylesine faydalı bir oyunu oynamasını bilmiyordur. Görme engellerini kaldırıp akıl, kalp ve bilgi dengesiyle çocuklarımızı satranç turnuvasında izlerken doğrusu onları sadece elimizle değil gönlümüzle de alkışladık. Oradan ayrılırken yolda gidiyorken dışarı baktım. Herkes bir koşturmaca ve telaş içindeydi. Tam da o anda bir okulda öğrencilerimiz satranç oynayarak bir kez daha engelleri aşıyorlardı.

Hayatı bir kez daha anlamlı hale getiriyor, bizlere de farkındalık kazandırıyorlardı.

Türkiye Körler Vakfı Geleneksel Zehra Gürol Satranç Turnuvası sonuçlandı,

18 Görme engelli ilk ve orta okul öğrencimizin katıldığı satranç turnuvasında heyecan doruktaydı.

Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altınları, madalyaları ve çeşitli ödülleri vakıf yönetim kurulu, gönüllüler ve katılımcı sivil toplum kuruluşu liderleri tarafından verildi.

Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği Başkanı Umut Çınar’a da sivil toplum adına bir plaket verildi. Çınar yaptığı açıklamada; “Hepimiz bir engelli adayıyız. Önemli olan empati yapabilmek ve engelin zihnimizde olduğunu fark etmektir” dedi.

Türkiye Körler Vakfı  başkanı Erol Aydın törende yaptığı konuşmada;”Türk Lion’larının elim bir trafik kazasında kaybettikleri  genel yönetmenleri  Zehra Gürol anısına düzenledikleri ve geleneksel hale gelmiş olan turnuvanın her geçen yıl daha özgün ve katılımın yükseldiği bir şölene dönüştüğünü,”Renk kat hayata ve kendine…”sloganıyla döneminde birçok anlamlı ve farkındalık yaratan “kendinden daha az şanslıların yanında olma” duygusu ve etkinlikleri ile gönüllerde bir melek olarak  iz bırakmış büyük kaybımızdır.”diyerek büyük bir vefa örneği göstermişlerdir.

Törende Lions Kulüpleri Geçmiş dönem konsey başkanı Sn.Dinçer Kayatürk ve dönem genel yönetmeni Sn.M.Selahattin Atan’da hazır bulunarak dereceye giren çocuklara ödüllerini sundular.

Onur konuğu olarak davet edilen ve  “Dünyayı parmak uçlarıyla gören adam” olarak tanınan, görme engelli usta ressam Sn.Eşref Armağan’da yaptığı esprili konuşmalar ve verdiği ödüllerle görme engelli öğrenci ve velilerinin karanlık dünyaların renk kattı, motive etti, umutsuzluklarına umut oldu.

Turnuvanın birincisi Göreneller Görme Engelliler Ortaokulu’ndan Muhammet Dönmez, İkincisi Mitat Enç Görme Engelliler Orta Okulu’ndan Ramazan Keyvan ve üçüncüsü de yine Gören Eller okulundan Emirhan Karakoç olarak tescil edildiler.

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..