Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye Kriz Yaşadığı Ülkelerle Köprüleri Atmadığı İçin “Hey Trump” Restinden Zarar Görmüyor

Türkiye Kriz Yaşadığı Ülkelerle Köprüleri Atmadığı İçin “Hey Trump” Restinden Zarar Görmüyor
 

Kılıçtaroğlu Erdoğan’a işte “İlişkileri kes, elçiliği kapat…” diyor. Sayın başkan, günümüzde politika böyle yapılmıyor…

Ancak sorun şurada: Sayın Cumhurbaşkanı'nın itiraz tavrı politik amaçlı olup kendimizi ifade etme gibi değil, sanıyorsun ki yarın savaş açacak. Bunların haklılığımızı ortaya koymak ve kendimizi ifade etmek için politik amaçlı yapıldığı algısını insanlara vermek lazım.

Yine de demek ki sonradan normal çizgiye geliyoruz ki (Rusya, Almanya, ABD ve İsrail) sorun yaşadığımız ülkelerle ilişkiler normale dönebilecek durumda.

Bu ülkeler Türkiye’nin istemediği şeyleri yapmaya devam edecekler (Belki Türkiye de onların istemediği şeyleri yapıyor) ve Sayın Cumhurbaşkanı, “Hey Trump” diyecek; yarısı kendi ikbali yarısı ülke için… Sonuçta bu böyle devam edecek…

Ya işte, dün böyle bugün böyle dedi de, ülkenin onurunu beş para etti de… Geç bunları, Türkiye’nin onurunu Gabar dağlarında Mehmetçik gösteriyor.

Filistin’i sever, İsrail’e one minute deriz ama kahvaltıda Yahudi kurabiyesi yeriz! Bu yanlış değil, bir tarafa geçmek (bir taraftan olmak) yanlış. Eğer AKP’nin niyeti ülkeyi  Rusya, İran, Filistin vs. paktında tutup (kendine yakın hissettiği için, yani duygusal) asıl gücü de (ABD, batı, Suudi Arabistan vs.)karşısına alırsa valla bizi kurtlar yer! Batı paktı hatalı mı hatalı, yanlış mı yapıyor yanlış yapıyor ama kopamazsın, hele yiğit olayım diye karşına hiç alamazsın. Yapabiliyorsan bağımsız kal!

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..