Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '14

 
Kategori
Basketbol
 

Türkiye Kupası’nda İlk Gün

       Türkiye Kupası’nda ilk gün maçları büyük bir sürprize neden olmadı ve beklenildiği gibi Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe Ülker yarı final eşleşmesi oluştu. Maçları inceleyelim…

 

Pınar Karşıyaka 87-80 Türk Telekom      (70-70)

      Karşılaşmaya iyi başlayan taraf, beklenenin aksine Türk Telekom oldu. İlk çeyreği yüksek tempoda önde geçen Türk Telekom, ikinci çeyrekte ise rakibine sadece 9 sayı atma şansı verdi, ilk yatıyı 36-30 ile önde geçti.

       Üçüncü çeyrekte dar rotasyonla oynayan iki takımın da yorulduğunu gördük ama bu noktada yabancılarının kalitesiyle Pınar Karşıyaka öne çıktı ve 24-16’lık seriyle öne geçti. Son bölümde ise Türk Telekom’da Kerem Tunçeri-Josh Shipp-Cemal Nalga üçlüsü ipleri sıkı tuttular, Pınar Karşıyaka’da ise başta İnanç Koç’un hatalı tercihleriyle normal süre berabere tamamlandı.

       Uzatma bölümünde son 2,5 dakikada Türk Telekom’da yorgunluk iyice öne çıktı ve Tunçeri’nin yıpranması, karşı tarafta da Dixon-Batista ikilisinin doğru kararlarıyla maç Pınar Karşıyaka’nın oldu.

          İstatistiklere bakalım; Pınar Karşıyaka’da 45 dakikanın 44’ünde sahada kalan Bobby Dixon 6/10 üçlük isabeti buldu ve maçı 28 sayı-5 ribaund-6 asistle tamamladı. 42 dakika süre alan Jon Diebler 15 sayı-2 ribaund-3 asist, 37 dakika süre alan Esteban Batista da 21 sayı-10 ribaund-2 asistle oynadı. Takımda bu üç yabancı dışında 36 dakika süre alan Can Altıntığ 5 sayı-3 ribaund-4 asist-3 top çalmayla oynadı ama kullandığı 7 atışta hiç isabet bulamadı. Yaklaşık 30 dakika sahada kalan Barış Hersek 15 sayı-6 ribaund-2 asistle, İnanç Koç ise 3 sayı-4 ribaund-3 asistle oynadı. Yeni transfer Jawad Williams ise sekiz dakikada iki atış kullanıp kaçırdı ve ikisi hücumda olmak üzere üç ribaundla maçı tamamladı.

          Türk Telekom’da 37 dakika süre alan Kerem Tunçeri 22 sayı-7 asistle oynadı. Vuk Radivojevic 12-4-4 ile oynarken, kenardan gelip 25 dakika süre alan Cemal Nalga 14 sayı-5 ribaundla oynadı. Türk Telekom Luka Bogdanovic’ten sayı bulamazken, Luksa Andric sadece 5 sayı bulabildi. Maç boyunca 14 top kaybı yapan Ankara temsilcisi serbest atış çizgisinden de 8/17’yle oynadı.

 

 

Fenerbahçe Ülker 72-66 Trabzonspor Medical Park

        Fenerbahçe Ülker maça pivotsuz olarak ve yeni transferi Blagota Sekulic’le başladı. Obradovic’in takımı yine maçı baştan forse etmeye çalıştı ve bunda başarılı oldu. 50-29’luk ilk yarı sonucunda Trabzon üçüncü çeyrekte kendine geldi ve 24-9’luk çeyrekle maça ortak oldu. Son bölümde ise Fenerbahçe Ülker hata yapmadı ve yarı finale çıktı.

 

      Fenerbahçe Ülker’de maçın yıldızı 31 dakikada 21 sayı-5 ribaund-2 asist-2 top çalma-2 blokla oynayan Linas Kleiza oldu. Bo McCalebb da 17 sayı-3 ribaund-5 asistle önemli bir katkı verdi. Emir Preldzic 7 sayı-11 ribaund-6 asistle oynarken, yeni transfer Sekulic de 16 dakikada 2 sayı-6 ribaund-1 asistlik katkı verdi.

       Trabzonspor’da Kirk Penney 21 sayı-4 ribaund-2 asistle oynarken, Can Maxim Mutaf 14 sayıyla oynadı. 7 sayı-7 asistle oynayan Jerome Randle dışındaki oyuncular oyuna katkı vermeyince Trabzonspor geride kaldı.

 

 

 

Yarı final tahmini

 

         Cuma günü 18:00’de oynanacak olan Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe Ülker maçı finalisti belirleyecek. Obradovic-Sarıca’nın ikinci karşılaşmasında galibi belirlemek zor olacak gibi duruyor. Fenerbahçe Ülker geniş kadrosuyla öne çıksa da, Pınar Karşıyaka’da Dixon-Diebler-Batista üçlüsünün yüksek formları Karşıyaka’yı maça ortak eder. Zevkli bir maç bizleri bekliyor gibi duruyor…

 

 

 

 

 

Not: Yazıyla ilgili olumlu veya olumsuz eleştirilerinizi sahinarif88@hotmail.comadresine bekliyorum.. 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..