Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye Kupası yeni statüsünde tarafsız saha saçmalığı

Türkiye Kupası yeni statüsünde tarafsız saha saçmalığı
 

 Türkiye Futbol Federasyonu Türkiye Kupası statüsünü 2011-2012 sezonu için değiştirdiğini 10 Kasım 2011 tarihinde açıkladı. Statüde en çok dikkat çeken nokta çeyrek final, yarı final ve final maçlarının tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre oynanması.

Yeni statüde geçen senelerde uygulanan grup sistemi uygulanmayacak. 4 eleme turu oynananacak. Bu eleme gruplarında kurada küçük rakamı seçen takım ev sahibi olacak ve tek maçlı eleme usulüne göre tur atlayan takım belli olacak.

3. Eleme turunda eşleşmede şöyle bir sistem var. Statüyü aynen yazıyorum. " 2. Eleme turundan gelen 14 takım, bir önceki sezon Süper Ligde sıralamada ilk 14 sırayı alan takımlarla eşlecektir. Bir önceki sezonu 15. sırada tamamlayan takım ile TFF 1.Ligden Süper Lige yükselmeye hak kazanan 3 takım olmak üzere 4 takım birbirleri ile eşleşeceklerdir."

Yani Sivasspor, Samsunspor, Mersin İY ve Orduspor kesin birbirleriyle eşleşecekler. 32 takımlık 3. tur mücadelesinde bu dört takım neden eşleşmede yalnız bırakıldı?

4. Eleme turundaki 16 takım için de seri başı sistemi uygulanacak. Önceki sezon gözönüne alınarak oluşturulacak iki torbadaki sekizer takım birbirleriyle eşlecekler.

Çeyrek final, yarı final ve final mücadeleleri tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre oynanacak. Burda dikkati çeken nokta tarafsız saha uygulaması. Tarafsız saha uygulaması son derece yanlış bir tercihtir. Futbol takımını, kendi ilinden, ilçesinden veya semtinden uzaklaştırmanın amacı nedir. İnsanları futboldan uzak tutmak mı? Yoksa futbolun olmadığı kentlere futbolu götürmeye çalışmak mı? Tarafsız saha hangi şartlara göre belirlenecek. Mesafe mi yoksa nüfus mu baz alınacak.

Türkiye Futbol Federasyonu bu sene uygulanacak Türkiye Kupası statüsünde tamamen başarısızdır. Tarafsız sahada maç uygulaması tamamen saçmalıktır.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..