Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '17

 
Kategori
Lojistik / Taşımacılık
 

Türkiye Lojistik Sektörü ile büyüyor

Etrafımızda onca savaş ve terör evrenine rağmen bugün gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye ekonomisi örnek olarak gösteriliyor. Yaşadığımız coğrafyanın bize yüklediği riskler kadar coğrafyamızın fırsatları da var. Bu fırsatlardan biri de ülkemizin doğu ile batıyı, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan küresel ticaret yollarının merkezi noktasında yer almasıdır. Türkiye, kuzeyliler için güney ülkesi, güneyliler için kuzey ülkesi, doğulular için batı ülkesi, batılılar için ise bir doğu ülkesi olma hüviyeti taşıyor.
 
Ticaret yollarının kesiştiği noktada yer alan ülkemiz bir dağıtım ve lojistik üssü haline geliyor. Türkiye Cumhuriyeti hükumetlerinin ulaşımda gerçekleştirdiği doğru altyapı projeleri, tüneller, raylı sistem yatırımları, havaalanları, aktarma merkezleri, lojistik bölgeler projeleri lojistik sektörünün gelişmesi için çok iyi bir iklim oluşturmuştur. Lojistik sektörü, yabancı yatırımcılarla büyürken Türk firmaları da globalleşen lojistik markaları haline dönüşmektedir. Lojistikte eğitimli iş gücü ihtiyacı olsa da sektör olağan gelişmesini sürdürmektedir. Türkiye stratejik konumu ve bilişim alanında aldığı hızlı mesafe ile dünya ticareti için göz kırpıyor. Ülkemizin hava taşımacılığı için dört saatlik uçuş mesafesi içinde olduğunu düşünürsek, yakın coğrafyamızda toplam 1,6 milyar nüfuslu bir kitleye hitap ediyor olduğumuz gerçeği ortaya çıkmaktadır bu çok büyük bir ticari fırsattır.
 
Dünya yeniden şekillenirken, etrafımızdaki onca savaşa ve kaosa rağmen, ticaret hacmi büyümeye ve yatırımcılar ülkemize yatırım yapmaya devam ediyor. Ülkemizde lojistik sektörünün büyüyeceğine inanıyoruz. Üretim kapasitemizin artıyor olması, depolama yatırımlarının devam edeceğini gösteriyor, buradaki gelişmeler taşımacılık sektörünü doğrudan ilgilendiriyor. Genç nüfusumuz gelecek için bize umut vaat ediyor. Türkiye lojistik sektöründe yapısal sorunlarını halledebilirse ekonomik büyümesini daha hızlı gerçekleştirebilecektir.
 
Umarız 2017 yılında etrafımızdaki sis perdesi dağılır, ticaret ortamımız rahatlar. Türkiye’deki firmalar artan üretim hızını daha sağlıklı hale getirir; tedarik zincirini iyi yönetebilir ve lojistik süreçlerini verimli bir şekilde kullanabilirse; rekabetini dayanıklı bir noktalara taşıyacaklardır. Türkiye ticari hacmini büyütmek için dış pazarını da çeşitlendirmelidir. Ülkemizin geleceği için umutluyuz.
 
İstanbul trafiği ve arsa fiyatları depolama maliyetlerinin şişmesini sağlıyor bu da üreticiye ve müşteriye lojistik maliyet olarak yansıyor ve rekabetine negatif etki ediyor. Bu sorun bir şekilde çözülemezse lojistik sektörü için tersine bir durum söz konusu olacak.
 
 
Fotoğraf Kaynak: Poseidon 
 
Toplam blog
: 23
: 355
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

Blogger Bolat, 10 yılı aşkın bir süredir blog yazarlığı yapıyor. İstanbul'da yaşayan Blogger Bola..