Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '17

 
Kategori
Kitap
 

Türkiye Meydan Okuyor Kitabı Raflarda

Türkiye Meydan Okuyor Kitabı Raflarda
 

Kitaptan en az on öykü bu sayfalarda paylaşıldığı için konularından bahsetmeyeceğim. Üstelik arka kapak yazısında kafi derecede var. Benim esas üzerinde durmak istediğim konu: Hayal kurmak..

Hayal kurmak derken ham hayal peşinde koşmak veya para pul, zenginlik veya makam düşleri görmek değil. Günümüzün belli başlı bütün gelecek bilimcileri ve Elon Musk gibi geleceği kurmaya çalışan girişimcilerin ortak düşüncesi bu. Eğer hayalleriniz yoksa, çevrenizi değiştirmek, güzelleştirmek veya başka bir deyişle dünyayı daha iyi bir yer yapmak için düşündüğünüz veya söyleceğiniz bir şeyler yoksa bir anlamda yaşamıyorsunuz demektir. Herkesçe bilinen bir ata sözüdür ya: "Önce hayaller ölür"

Dünyada bu işi yapmaya çalışan o kadar insan var ki. Koca koca düşünce kuruluşları, think tank enstitüleri, araştırma kurumları ve daha niceleri.. Üstelik bu kişilerin ekserisi Yahudi asıllı. Örnek mi istiyorsunuz: George Friedman, David Passig vb. Çünkü onlar herşeyin beyin kıvrımlarımızda hayal edildiğini, sonra tasarıma dönüştüğünü ve ardından da cisimleşerek ticarileştiğini ve bütün dünyayı bir anlamda sarıp sarmaladığını çok iyi biliyorlar. Dünyaya egemen olmanın en emin yolu.

İşte biz de bu kitabımızda karınca kaderince bunu yapmaya çalıştık. Başarabildik mi bunu zaman gösterecek. Ancak 1985'lerde düşlediğimiz bazı şeylerin 2000'lerde gerçeğe dönüştüğünü nasıl gördüysek, 2017'de hayal ettiklerimizin de 2035'lerde, 2050'lerde gerçek olduğunu görmememiz  için hiçbir neden yok.

Yeter ki güzel hayaller kuralım ve onların "Türkiyemiz" için gerçeğe dönüşmesi ülküsüyle var gücümüzle çalışalım.

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..