Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '06

 
Kategori
Meslekler
 

Türkiye nasıl kurtulur?

Sağlık alanında çalışan biri olarak bu yazının şart olduğunu düşünmeye başladım. Burada gerçek bi idealist demogojisi yapmayacağım zaten öyle de değilim. Sadece sorunlarımızın (çalışanlar değil tabi ki) tartışılabileceği bir zemin etüdünde bulunmak istedim, belki böylece oluşacak bilinç bazı eksik yanlarımız tamamlayabilecektir.

Öncelikle milletce en büyük sorunumuz önem sıralaması yapmayı bilmiyoruz.

Her paragrafı küçük örneklerle izah etmeye çalışacağım. Siyasetle atanmış bir kurumun amiri sorumlu olduğu kurumu değil de o mevkii ye gelmeseinde yardımcı olan ideolojinin savunuculuğunu yapıyor. Altında çalışan bir memura daha verimli çalışmasından ziyade senin saçın, bıyığın, kaşın, giyimin vs... örnekler ile çoğaltmak mümkün en önemsiz olan noktaları ile o kadar haşır neşir oluyor ki kendi görevinin ne olduğunu bile unutuyor. Ki zaten artık siyaset ile atanmış bürokratlar, amirler sistemin ağır dişleri altına o derece kaptırmışlar ki görevlerinin onda birini yapamaz hale gelmişlerdir. (Kusura bakmayın burada çözüm önerilerimiz için yeterli zaman ve effektif yer bulamıyorum bunu soru cevap şeklinde devam ettirelim)

İkinci büyük sorunumuz ise duygusallığımız

Her yerde başımıza bela olan profesyonel olmamızı engelleyen yegane ve bize özgü sorunumuzdur.

Evet hangi kurumda çalışanların birbiri arasında kavga ve kırgınlık olmadığını gördünüz? Tabi ki hiçbirinde... Kurum içi çalışanların kendi içinde ve kurumların arasında rekabetin olmasını engelleyerek kamu kuruluşlarının büyük çoğunluğunun zarar etmesi duygusallığımızdır. Genelde her büro ve dairede kutuplaşma (ister siyasi ister sosyal) mevcuttur. Ya yeni gelen amir ya da giden amirciler bulunur ve birbirlerinin kuyusunu kazmak için sinsi ve iş ahlakı sınırlarını aşacak eylemlerde bulunulur.

İşte bu yüzdendir ki sevgili blog okuyucuları bu iki temel zaafiyetimiz bizi küçük dünyanın büyük ülkesi olmamamızdaki en önemli faktörlerdir.

Not: Diğer faktorleri ve sağlık çalışanlarının neden sağlıklı çalışamadıklarını irdelemeye diğer yazılarımızda devam edeceğiz. Esen kalın...

 
Toplam blog
: 3
: 995
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Yazının dünyayı değiştirebilecek kadar şansı olduğunda ziyan olacağından korkanlardanım...