Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Türkiye ne yapmalı?

Türkiye ne yapmalı?
 

Merhaba değerli okurlar,

Öncelikle şehitlerimize Allahtan rahmet ve başta yakınları olmak üzere tüm Ulusumuza başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum.

Evet, son yaşanan olaylar, maalesef Ülkemizin gerçeklerini bir çok yönüyle ortaya koymuştur.

Şehitlerimiz, acılarını yürekten hisseden TSK'mız, ve maalesef ne yapacağı konusunda karar veremeyen sorumluluğu olmayan dokunulmazlık zırhı arkasındaki siyasiler.

Siyasiler hareket edemiyor,

Çünkü, 450 milyar dolar civarındaki borç ile EKONOMİK YÖNDEN DIŞA BAĞIMLIYIZ.

Çünkü, AB'ne girme hevesinde olan siyasiler alacakları karar sonucunda, acaba AB'ği Ülkeleri ne der'in kararsızlığı içerisindedirler.

Şurasını çok net bir şekilde tespit etmeliyiz ki, EKONOMİK YÖNDEN DIŞA BAĞIMLI OLAN BİR ÜLKENİN, BAŞKA YÖNLERDEN BAĞIMSIZLIĞI DÜŞÜNÜLEMEZ.

Nitekim Başbakanın dün yaptığı açıklamada, ben önümüzdeki ay Amerika'ya gideceğim, Başkan Bush'la bu konuyu görüşeceğim demesi dışa bağımlılığımızın en önemli göstergesidir.

Onun için Siyasi erkin orta vadede yapacağı en önemli icraat, terörle mücadele devam ederken, ekonomik yönden bağımsızlığımızı sağlayacak tedbirleri derhal alarak ve her türlü harcamaları durdurarak borçlarımızın kapatılması sağlanmalıdır.

3-5 tane iş adamının Irak'taki işleri düşünülmemeli, Irak'la ilişkilerimizi terörizmle ilgili gerekli hareketi yapmaması nedeniyle dondurmalı, sınır kapımızı kapatmalı, ucuza verilen elektrik ihracını durdurmalıyız.

Hava sahasını kapatmalıyız.

Sınırların güvenliği açısından, Irak topraklarında değil, kendi topraklarımız içerisinde düz alanda gerekli tedbirleri almalıyız.

Basında yer alan bazı haberlere göre, Barzani'nin Ülkemizdeki Şirket faaliyetlerine son verilmelidir.

Irak'ta her şey normale girdiğinde, ilişkiler yeniden gözden geçirilmelidir.

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..