Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Türkiye nereee Japonya nereee?

Türkiye nereee Japonya nereee?
 

Ailenin ilk çocuğu idi.. Acemilikler ve tüm bilinmezlikler onda yaşanmış, üzerine titrenmesine rağmen zayıf ve sıkça hastalanan bir çocuk olmuştu..

Yıllar öncesi hava soğuk, yer Sivas anne bebeciğinin altını değiştirecek, etrafına bakıyor kalabalık.. Alıyor usulca çocuğunu dışarda bir yerlerde değştiriyor altını.
O oluyor bundan sonrasında bebecik hep ağlıyor, yıllar yılı süren bir karın ağrısı çekiyor.. Hadi üstüne birde cadı bir kuma ağlangaç bir kız bebe... Susuyor kalıyor. Beslenme saatleri geldiğince ikinci cadı bas bas bağırıyor ama Nur bebek uyuyor, geliyor anne yanına burnunu sıkarak uyandırıp besliyor...

Yıllar geçiyor.. Kızlar büyümede Nur yine sakin sessiz bir kız üzerine kuma gelen kızımız pek bir hercai gözleri fel fecir okuyor. Hemen dengini de buluyor, biliyor ki ablası bu gidişle onunda kısmetlerine mani olacak, evleniyor.

Nur Öğretmen oluyor önce, sonra daha yükselmek istiyor üniversiteyi bitiriyor, işe başlıyor. Azimli Nur, İşe başladığı kurumda sınavlara girerek Amerika da devlet desteği ile okumak hakkını kazanıyor..

Nasılsa orada bir japon delikanlı ile yakınlaşıyor, evlilik kararı alıyorlar...
Babaya haber salınıyor, böyleyken böyle babam deniyor.. Baba ne desin, dese ne olacak?

Japon delikanlı annesini arıyor anlatıyor durumunu babamı hazırla diyor..:)

Anneden haber geliyor, "baban hazır sen hazır mısın" diye evleniyorlar Amerika da. Bu birrr...

Nur alıyor eşini geliyor Türkiye'ye, aile sevinçle karşılıyor, Türk usulu sarılıyorlar damat şaşkın damat ürkek yemekler yapılmış Türk usulü kızartmalar dolmalar sarmalar, tatlılar allah ne verdi ise. Ömründe tatmadığı tatları tadıyor damat... Yağsız salçasız deniz ürünleri ağırlıklı beslenen damat mide fesadına uğruyor ilk günden, en çok dikkatleri çeken pirinç pilavını son taneye kadar bitirmesi.. Elbet ne kadar meşakkatli yetiştiğini bildiği içindir diyorlar.

Hemen aileden biri muamelesi görüyor, incelemede damat.

Konuşulanları anlamıyor, Nur iki tarafa tercümanlık yapmaktan bitap ama mutlu.. Tüm aile Türkçe bir iki kelime öğretebilmek için seferber; bayılırız değil mi.))

Hikaye uzun... Hikaye devam eder... Halide bu akşam gider... SEVGİ İLE KALIN.

 
Toplam blog
: 292
: 1094
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Yazmaktan hoşlanan... Kelimeleri renklendiren bir sihirbazım ben.. Bodrum'da yaşamaktayım.. Sev..