Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye nereye gidiyor?

Türkiye nereye gidiyor?
 

azalan zaman ve Ülkenin içinde bulunduğu kalan son aydınlığı


Son zamanlar ülkenin geleceğini etkileyecek konular üzerinde bir sürü açılımlar, antlaşmalar yapılıyor. Bunların bir kısmı basına ve dolayısı ile halka yansıyor bir kısım antlaşma ise gizli kalıyor. Geleceğin Türkiye’si nasıl olacak? Bu sorunun cevabını sizi fazla sıkmadan vermek için elimden geleni yapacağım.

<ı>Bilinçsizce yapılan özelleştirmeler

İlk olarak hükümetin ekonomi alanında yaptığı bazı yenilikler ve değişim dedikleri hareketlerini inceleyelim. Tüm Dünya ülkelerinde özelleştirmeler belirli denetimler ve kontroller altında uygun bir biçimde yapılıyor. Ülkemizde ise kamu kurumları bilinç olarak zarara uğratılıp özelleştirilmesi için gerekli altyapısı iyi şekilde hazırlanıyor. Özelleştirme devletin zarar uğrayan kurumlarının daha iyi yönetilmesi için gereklidir fakat ülkemizde genelde seçimlere yakın banka ve büyük kurumların özelleştirilmesi daha çok görülüyor buna neden olarak. Devletin açık veren bütçesini devletin kurumlarını satarak hazineye para sıcak para akışının sağlanması ve parti mitinglerinde bunların marifetmiş gibi millete söylenmesidir. Bunların ülke ekonomisine ne kadar zara verdiği 2015’e kadar ortaya çıkacak ekonomide daralmalar ve borsadaki istikrarsızlıklar daha da artacak.

<ı>İktidarı savaşları

Türkiye’de iktidar olmak artık bazı kesimler için hizmetten çok bir iş haline gelmiş. Belirli bir ekonomik güce sahip olanlar istedikleri gibi meclise girip çıkabiliyorlar. Birazda siyasetten anlayanlar iyi mevkilere gelebiliyor ( istisnalar hariç ) Bakanlıklarda aynı isimler değiştirilerek karşımıza çıkıyor. İktidardaki AKP mecliste, kendi vekillerine güvenmiyor. Veya güvenmek istemiyor. Sonuç olarak dediğim gibi aynı isimler kendi aralarında mevkilerini değiştiriyorlar. Ara sıra birkaç isim ön plana çıkıyor o kadar.

<ı>Sol parçalanacak

Ülkemizde sol dediğimizde akla ilk gelen partilerden biri CHP’dir. Şuanda Cumhuriyet Halk Partisini parçalamak istiyorlar bunun içinde çeşitli yollara başvuruyorlar. Solcular ve CHP’liler bu konuda dikkatli olmalıdır. Yoksa kaçınılmaz ve kötü bir hem seçimlerde hem parti bazında onları bekliyor.

<ı>Oy Kaybedecek Partiler

<ı>

<ı>Akp Sarsılacak

Önümüzdeki seçimlerde oy kaybedecek partiler arasında ilk sırada yer alacak olan parti Adalet ve kalkınma partisidir (AKP). Bunun nedeni ise 2007 seçimlerinde sonra açılım yapmak isteyen AKP bu açılımını 2009 da yılında dillendirmesi ve gerekli ilk adımları atması kendi içinde dahi buna karşı çıkanların olması fakat monarşik bir parti olarak sadece genel başkanları aynı zamanda Başbakan olan R.Tayyip Erdoğan’dan çekinen vekiller bu açılıma karşı çıktıkları dile getiremezler. Demokratik açılımı halka tam olarak anlatılmaması ayrıntılarına muhalefetin bile bilmediği açılımı halka ne kadar benimser ve doğru bulur. Ermenistan ile olan ilişkiler ve antlaşma Akp’nin oy potansiyelini büyük bir oranda düşüreceğinin düşünüyorum. Yine imzalanan bir antlaşma ve gizlenen maddeler halk için yeterince açıklayıcı….

<ı>CHP zayıflayacak

Cumhuriyet Halk Partisi önümüzdeki ulusal seçimlerde Türkiye genelinde bir oy kaybı yaşayacak. Bunun nedeni ise CHP’ye karşı yürütülen gizli yıpratma ve parçalama politikasıdır. CHP’nin oy kaybetmesindeki bir diğer en önemli etken ise halka inememesi olacaktır. Bunu en kısa zamanda çözülememesi durumunda önümüzdeki 20 yılın tüm seçimlerinde CHP’yi muhalefet olarak göreceğiz. Bakın dikkat edin ana muhalefet demiyorum. Çünkü böyle giderse ana muhalefet, iktidardan sonra gelen 2.partide olamayacak.

<ı>Mhp’de bir çıkış olacak

Türkiye’de seçime yakın son zamanlarda olan olaylarda partinin ilkelerini doğrultusunda giden ve çizgisinden taviz vermeyen Milliyetçi Hareket Partisi AKP’nin kaybolan oylarının alacak. Eğer seçim zamanı da bu gidişinden taviz vermez ise ve iyi bir hazırlık ile Türkiye genelinde oylarını arttırması bir sürpriz olmayacak.

Her ne olursa olsun dış güçlerin etkisi her iktidar döneminde giderek artan bir şekilde hissedeceğiz

aydınlık bir Türkiye umuduyla______S&S

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..