Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye'nin "azizi" olmak!

Türkiye'nin "azizi" olmak!
 

Evlat acısı yaşamakta olan BDP milletvekili Sırrı Sakık, taziye için kendisini arayan Başbakan Erdoğan'a,  "Bu kanı durdurun, bu ülkenin azizi olun" demesi, terörün sonlandırılması anlamında, çok dikkat çekici ve çok umut verici bir gelişmeydi.

Benzer sözleri, geçmişte Kürtçü partilerde milletvekili olmuş, kendince bu işin çilesini çekmiş Leyla Zana da söylemişti Başbakan Erdoğan'a...

Bu sözler, Kürt tarafının aslında Başbakan Erdoğan'a güvendiğini ve onun bu akan kanı durdurabileceğine inandığını gösteriyor...Duyguların siyasete malzeme yapılamayacağı bir anda bu inanç kendini gösteriyor ve bir itiraf haline geliyor.

Başbakan Erdoğan'ın Kürt halkı ile teröre kesin çizgilerle birbirinden ayıran tavrı, sadece Kürt halkında değil, Kürt siyasetçilerde de kendisine olan güveni artırmış anlaşılan.

Her ne kadar görünüşte sert söylemler içerisinde bulunsalar da BDP milletvekillerinin, iç dünyalarıyla başbaşa kaldıklarında gerçek duygularını ifade ettiklerini görüyoruz. 

Bu da, bu milletvekillerinin PKK'nın baskısı altında olduklarını, "dağ"ın iradesi doğrultusunda "düz"de siyaset yaptıklarını bir kere daha göstermiş oluyor. Eğer bu "dağ" baskısı üzerlerinden kalkarsa, sorunun çözümü için daha olumlu ve ılımlı olacaklarını gösteriyor.

Bu yüzden Türkiye devletinin son dönemde yürüttüğü terör politikası yerindedir. Dağdaki silahlı gücü bitirmeden "Kürt sorununu" çözmenin imkansız olduğu görülmüştür ve ağırlık terörün belinin kırılmasına verilmiştir.

Türkiyeyi güvenlik ağırlıklı politakalar yeniden dönmekle suçlayanların doğru düşünmedikleri de açıkça ortaya çıkmıştır. Doksanlı yılların aksine bu defa, sadece güvenlik politikalarıyla değil, aynı zamanda kimlik tanımadan, ekonomik yatırımlara kadar çeşitli sosyal politikalara da ağırlık verilerek soruna çözüm aranıyor.

Bu iki yönlü çaba sürdürülürken, etkisiz hale getirilen terörist sayısını değil de sürekli şehit sayısını manşete çekerek, Hükumeti eleştirenlerin, sorunun çözümüne katkı vermek istemediklerini söylemek zorundayız. Bölgenin konjonktürel olarak olumsuz bir iklime girmiş olmasına rağmen, Türkiye iki yönlü mücadelesini başarıyla sürdürürken, terörle beslenenlerin bu başarıyı gölgelemeye çalışmaları artık inandırıcı gelmiyor.

Başbakan  Erdoğan'a bu ülkenin "azizi" olun diyen bir politakcının  kanımızı canımızı yiyip bitiren bu terörün bitirilmesi için  bundan sonra daha "cesur " olacağın ve  Kandil'e rağmen çözüm için çalışacağını ummak istiyoruz.

Aslında, Sırrı Sakık'ın kendisi de, çözüme vereceği katkılarla bir tür "aziz" olabilir. Başbakan'ın kendisine verdiği cevapta olduğu gibi, bu iş iki tarafın da elini taşın altına sokmasıyla çözülecek...

Size bir adım atana siz de bir adım atın:  Bu ülkedeki  tüm babaların"evlat acısını" nı bitirmek adına "gerilla"nıza silahlarını bıraktırın ve siz de bu ülkenin "aziz"lerinden olun!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..