Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '20

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye'nin 2023 seçimleri

TÜRKİYENİN DEMOGRAFİK YAPISI, DİJİTALLEŞME ve 2023 SEÇİMLERİ

Türkiye nüfusunun büyük çoğunluğunun 30 yaş altında olmasına ilave Dünyada giderek yükselen DİJİTALLEŞMENİN etkisinde olduğu gözlenmektedir.

Nüfusun gençliği ile dijitalleşme örtüşünce akla ilk gelen antropolojik (sosyal) dönüşümün etkisinde olan siyaset ve 2023 seçimleri veya erken seçimler gelmektedir.

Seçmen yaşının 18 e inmesiyle birlikte sosyal ve siyasi etkileşimde dijitalleşmenin etkisi göz ardı edilebilir mi? Bu doğrultuda siyasette artık mitinglerin etkisinin çok azalacağı buna karşın her bireyin kanal açabildiği sosyal medya etkileşiminin giderek artacağı öngörülebilir.  

Özetlediğim dijitalleşen genç seçmenin beklentilerini mekanik dönemden devam eden siyasetçilerin anlamasının çok zor hatta imkânsız olduğunu gözlemekteyim. Bu doğrultuda dijitali kullanan algılayan 40 yaş altı siyasetçilerin yıldızlarının parlayacağını öne çıkmalarını izleyeceğimiz anlaşılıyor.

40 yaş altı gençlerle konuştuğumda DÜN DÜNDÜR BUGÜNDE BUGÜN düşüncesiyle konuşan hareket eden sözlerinden düşüncelerinden dönmeyi marifet edinen siyasetçileri izledikçe seçimlerle belirlenen KAMU YÖNETİMİNDEN giderek uzaklaştıklarını bu doğrultuda kişiselleştiklerini ifade ederek yaptıkları işi kazandıkları parayı düşünerek hareket ettiklerini söylemektedirler.

SONUÇTA gençlerin iş,  iyi kazanç, güvenlikli yaşam beklentilerini karşılamayacak siyasilerin devrinin bitiş zillerinin çaldığını duyar gibiyim.

                                                                                                                       

MentorKadri KANPAK

Yönetim Danışmanı, Mali Müşavir, Profesyonel KOÇ

kadrikanpak@hotmail.com

   

 

 

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..