Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '16

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye'nin acil problemlerine öneriler ve Türk Kürt örgüsü

Türkiye'nin acil problemlerine öneriler ve Türk Kürt örgüsü
 

İnternetten alınmıştır


Türkiye’nin öncelikli ana problemlerinin; 

1-KÜRT VATANDAŞLARIN PROBLEMLERİ

2-CARİ AÇIK - SICAK PARA - DÖVİZ KURU SARMALI

3-YOKSULLUK - İŞSİZLİK - SOSYAL GÜVENSİZLİK

4-KAYITDIŞI EKONOMİ

Olduğu ve bu problemler çözülmedikçe toplumsal huzurun sağlanmayacağı ilgili her birey tarafından anlaşılmadıkça toplumsal kargaşa devam eder. 

Bu çerçevede düşündükçe;

Bir numaralı sorunu olan; herkesi rahatsız eden Kürtlerin sosyo-ekonomik problemleri ilgili her birey tarafından en net şekilde algılanmadıkça çözülmesi mümkün olamaz.

Bu doğrultuda konuya ilgili her Türk ailenin Fırat’ın ötesinden bir Kürt aileyi kardeş aile seçerek bir hafta sonu ikametlerine giderek yaşadıkları şartları görerek anlayıp onlar için neler yapılması gerektiğini, yapılabileceğini anlamaları gerekir.  Böyle bir TÜRK-KÜRT Sosyolojik örgüsü oluşmadığı sürece durumun ve çözümün anlaşılması mümkün görünmüyor.  

İki numaralı sorun olan; cari açık-sıcak paranın temel nedeni düşük kurdur ama konjoktürel nedenlerle ihracat düşüklüğü, ithalat fazlalığı veya dış seyahat aşırılığı nedeniyle artış göstermektedir. Bu konuda yapılabilecek pratik önlemler; ihracat için alternatif yöntemler geliştirmek,  zorunlu olmadıkça ithal ürün kullanmamak ve bu çerçevede ithalatın önemli kalemi olan petrol ithalatını azaltmak için zorunlu olmadıkça özel otomobil kullanmamaktır. Bu önlem aynı zamanda trafik probleminin azalmasını da sağlayacaktır.

Üç numaralı problem olan; yoksulluk - işsizlik - sosyal güvensizlik için ilgili bireylerin kapasite analizi yapılarak onlara göre çözümler geliştirilmelidir. Girişimci ve proje teşviklerinin bu sorunların çözümü için yeterli olmadığı yıllardır yapılan teşviklerin amacına ulaşmamasından anlaşılmaktadır.

Dört numaralı sorun olan; kayıt dışı ekonomi için vergi oranlarının uygulanabilir düzeye indirilmesi, kontrollerin vergi adaleti sağlayacak şekilde yapılması ve vergilendirme için pratik teşvik çözümlerinin üretilmesi gerekir. Şartlar düzeltilmedikçe kayıt dışı ekonomi ve vergi adaletsizliği önlenemez.      

www.kadrikanpak.com

   

 

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..