Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye'nin atacak barutu ve akacak kanı var, üstelik demokrasi de yok; dosta düşmana duyurulur!

Türkiye'nin atacak barutu ve akacak kanı var, üstelik demokrasi de yok; dosta düşmana duyurulur!
 

İsrail hangi sorununu müzakereyle çözüyor? Dayıyor tankları, uçaklar, bombardıman, asker… Yahudi’ye taş atılsa böyle. Şimdi İsrail iki tane oldu. Nerede bir olay /bir durum var asker polis orada. Türkiye her yere her soruna askerle polisle gidiyor. Ülkenin her yanı militarizm kokuyor. Sokaklar polis devleti.

Çünkü askerle çözüm kolay. Kim uğraşacak. İki tank bir Toma, vatandaş görünce zaten teslim oluyor. İnsanlar şimdi terör örgütü kadar askerden polisten korkuyor. Önleme yok. Dövme, işkence, yaralama, hatta öldürme. Ya şimdi elbette terör var ve güvenliğin işi kolay değil. Ama TV haberlerinde izlediğimiz kadarıyla öyle bir görüntü asker polis insan avına çıkmış gibi. Elbette karşımızdakiler profesyonel katil, polis elinde çiçekle gidecek değil ama sanki mücadele/önlemeden ziyade operasyonlarda vur emri varmış gibi bir durum var.

Asker ve polisimizde taş atan Filistinli çocuklara ateş eden İsrail askerleri gibi bir imaj oluşuyor. Bazen çocuklar ölüyor. Bu güvenlik anlayışında biraz sanki sorun var. Asker ve polise “önünüze kim çıkarsa…” mı deniliyor yoksa. Eskiden biz askerden polisten hiç korkmazdık. Şimdi yanlarından geçerken tırsıyoruz. Taş atan Filistinli çocuğa ateş eden İsrail askeri davranışı bize geçmiş. Endişe içindeyiz; inşallah sonu hayırlı olur!

Terörü ya da muhtemel bir savaşı bitirecek kadar silahı Allah göstermesin gerektiğinde vatanı için ölecek sayıda askeri polisi var. Ve şu anki görüntüye göre Türkiye gerektiğinde bu silahları son mermisine kadar kullanır. Ve son askerine kadar savaşır. Öyle bir güvenlik anlayışı var ki başını uzattın mı vuracak. Barışı düşüneyim, uluslar arası inisiyatife göre hareket edeyim yok. Başbakanımız belli ki çocukluğunda sapanla çok kuş vurmuş. Konuya böyle bakıyor. Daha önce de yazdık, orta doğuda ikinci bir İsrail doğuyor!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..