Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '17

 
Kategori
Haber
 

Türkiye'nin ateşli gençliği, İzmir Ormanlarında Ata'sı için buluştu

Türkiye'nin ateşli gençliği, İzmir Ormanlarında Ata'sı için buluştu
 

İzmir Ormanları alev alevdi. Gençlik ateşiyle tutuşmağa ramak kaldı.


Her ilimizde olduğu gibi İzmir’de de 19 Mayıs Gençlik Bayramı, kim ne derse desin, görkemi ile hep birlikte yaşandı. Gençlik var olan ateşi ile haykırdı “hep böyle olacak” dedi  yer gök inledi.

Gittiğimizde, yeşilliklerin için dipdiri bir gençlik gördük. Türkiye’nin her yerinden gelmişler. Her yere ateş gibi varıyorlar.  Söylemleri hep bir ağızdan, Ata’larını anıyorlar. Bakıyorsunuz hepsi alev alev.  İçin için yanıyorlar. Ve belediye, itfaiyesini de getirmiş yanı başlarına. Ne olur olmaz kabilinden. Bunca ateşe orman dayanır mı? Di mi?

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, açık hava

İzmir B. Şehir Belediyesi, gençliğin ateşin daha da ortalığı yakmasın diye, şehrin dışına da taşıdı ve 19 Mayısın görkemi, dağları denizleri aşarak yeşillikler vadisi İnciraltı  Gençlik Parkında da geceli gündüzlü yankılandı. Yumruklar, hep birlikte ortaya konarak “Her zaman varız” denildi.

Bu yılki 19 Mayıs şölenlerinin kalbinin attığı yer, İnciraltı Ormanlarıydı.Türkiye’nin dört bir yanındaki 46 üniversiteden İzmir’e gelen gençler, İnciraltı Kent Ormanı’nda düzenlenen festivalde buluştu. Çadırlarını kurup müzik eşliğinde spor aktivitelerine katılan gençler, festivalin ilk gününde Manga grubunun unutulmaz şarkılarıyla doyasıya eğlendi.

Aynı  belediyenin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği üç günlük festival üç gün sürerek Pazar günü bitti.

Konserler ve spor etkinlikleriyle dolu “İzmir Gençlik Festivali” için Türkiye’nin farklı kentlerindeki 46 üniversiteden gelen 1200 öğrenci, İnciraltı Kent Ormanı’nda çadır kurup gün boyunca spor ve oyun aktivitelerine katıldı. Festival gençliği, yerel rock gruplarının mini konserlerinden sonra günü, sevilen müzik grubu Manga’nın unutulmaz konseriyle tamamladı. 

İzmir’de konuk olan öğrenciler için her şey Büyükşehir Belediyesi tarafından eksiksiz düşünüldü. Sadece çadırlarını getiren gençler için festivalde her şey ücretsiz olarak hizmete sunuldu. Wi-fi, telefon şarj imkanı, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği, gün boyunca atıştırmalıklar, su ve sıcak içecek ikramı,  duş ve tuvalet, spor etkinlikleri, kütüphane çadırı ve halı saha gibi olanaklara sahip olan konuk gençler için 24 saat aralıksız güvenlik, görevli personel ve sağlık ekibi görev yaptı. Alanda ayrıca bir itfaiye aracı da hazır bulunduruldu.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllü takımı da gelen öğrencileri mükemmel bir ev sahipliği sergiledi.

Şunu söylemek  gerekirse, bir NATO üssünde bile bu kadar sıkı  disiplin yoktur. Giriş çıkışlar üç beş aşamalı kontrollerden geçiyor. Hüviyetler alıp, tetkik edilip inceleniyor. Kamp dışından öğrencilerin rahatsız edilmemesi içn ne lazımsa yapılıyor. Servisleri ile isteyenler, yarım saatte bir otobüslerle, İzmir’deki  belli başlı semtlere bırakıyor.

Öğrencilerin içinde çadır kurmasını bilmeyenlere de  “çadırın nasıl kurulacağı” öğretiliyor.

Öğrenciler, internetsiz ve telefonsuz yapamazlar. Belediye onlara da hizmet veriyor.  Konuk gençler için 24 saat aralıksız güvenlik, görevli personel ve sağlık ekibi görev yaptı. Alanda ayrıca bir itfaiye aracı da hazır bulunduruldu.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllü takımı da  misafir öğrencilere, mükemmel bir ev sahipliği sergiledi.

Ve İzmir Belediyesinin organizesi ile burada rol alanların, vazifenin ciddiyetiyle bağdaşan sergiledikleri uyum anlaşılıyordu hemen. İşte bu tablo, her göreni gururlandırdı. Zira öğrencilerin bulunduğu alana dizili tel örgülü insanlar, kılı kırk yardılar. Öğrencilerin sahasına yabancıyı almadılar.

Duruma bizim gibi şahit olanların izlenimleri şuydu: “ İşte ana baba kokulu kamp dedikleri de bu olsa gerek”  dediler.

Gururlandık.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, bitki ve açık hava

İNCİRALTINDAKİ FASTİVALE GİDERKEN, BİR KOSOVALI GÜZELE RASTLADIK. HAYATINDAN ÇOK MEMNUNDU. REMZİYE kOSAVALI , MANİSA C. BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ. "BU KADAR GÜZELLİK, BİR ARADA OLAMAZ. ÇOK  MUTLUYUM" DEDİ.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

DENİZ CAN KIZILOĞLU ÇİFTİ DE, BİSİKLETLERİNİ KAPMIŞLAR,  İNCİRALTINA ULAŞMAK İÇİN CAN ATTIKLARINI SÖYLEDİLER. SEVİMLİ ÇİFTLER, AMATÖR PEDALCI. YENİ EVLİLER VE SEMPATİKLER. "FESTİVALİN TADINI ÇIKARACAĞIZ" DEDİLER.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, gece

BAŞKAN KOCAOĞLU, HER ZAMANKİ GİBİ GENÇLERLE HAŞİR NEŞİR OLMASINI BİLDİ.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar, çocuk ve açık hava

BAŞKAN KOCAOĞLU, TAVLA DA ATTI GENÇLERLE. AMA OTURUŞ  SIKINTILIYDI.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, çocuk, açık hava ve doğa

ÇADIR KURMASINI BİLMEYENLER DE  İLGİLİLER ÖĞRETTİ.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, ayakkabılar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, çocuk, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar, ayakkabılar, ağaç, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, kalabalık, ayakkabılar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık, ağaç, ayakkabılar, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 27 kişi, gülümseyen insanlar, ayakkabılar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, ağaç, masa ve açık hava

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..