Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Türkiye'nin başına 1960 darbesi çorap örmüştür..

Türkiye'nin başına 1960 darbesi çorap örmüştür..
 

Eğer, 1960 Darbesi Türkiye'de yapılmamış olsaydı, seçimle gelen Demokrat Parti yine seçimle muhalefete düşmüş olacaktı ki;

Bugünde ne refarandum yapılırdı, nede bu kadar çok asker için darbeci muamelesi yapılmazdı. Türkiye'de yoluna devam eder her on yılda bir darbelerle boğuşmazdı. O günkü zihniyet sahipleri, Atatürk'ü bir nebze olsun anlamış olsalardı, (sivil bürokrasi, elit tabaka (Aydın) ve askeri zevat) seçimleri yaptırırlardı. Türkiye'de boynuna bir yafta gibi asılan, Başbakan'nını ve iki Bakanını asan ülke durumuna sokulmazdı. Seçimle gelenin seçimle gittiği bir ülkede demokrasinin gelişmesi, oturması ve dolayısiylede insan hakları kavramlarının da buna paralel olarak yükseldiği gözlemlenmektedir.

Sicili bozuk bir ülke durumuna sokulduk, barbar Türkler olarak yıllardır Avrupa kapılarından çevrildik. AB süreci on yıllardır sürüncemede beklemektedir. İhtilaller sayesinde ne yasamız ne anayasamız kaldı yap boz tahtasına döndü. Ülkeyi nalıncı keserine döndürdük, her gelen birşeyler yontar oldu. Darbeler sayesinde Demokrasi hep güdük kaldı. Her darbe sonunda yeni bir Anayasa ortaya çıktı. Ülke gelişimini tamamlıyamadı, anti demokratik oluşumlar partiler içindede devam etti. Parti içi demokrasi hiçbir zaman olmadı, lider sultası bugünlere kadar geldi.

Ne bir partiler yasası, ne dokunulmazlıklarla ilgili yasalar nede seçim barajını düşürmek gibi yasaları çıkarmak hiçbir partinin işine gelmedi.

Kısacası elli yıldır bu ülke darbelerle yönetilir hale geldi. Bununda sorumlusu 27 Mayıs 1960 darbesidir....

Buda Türkiye'nin muassır medeniyetler seviyesine çıkmasını engellemiştir.

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..