Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye'nin ekonomik krizden güçlü çıkmasının sırrı!

Türkiye'nin ekonomik krizden güçlü çıkmasının sırrı!
 

Türkiye lider ülke olacak


Bugün her yerde duyduğum bir haber vardı ki ekonomik krizin Avrupa'yı kasıp kavurduğu bir dönemde Türkiye'nin rekor bir büyümüyle gündem olmasıydı. "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye ekonomisinin bu yılın birinci çeyreğinde yüzde 11, 7 büyüdüğünü açıkladı.

Piyasalardaki beklentiler yüzde 11 ile yüzde 11, 5 arasında değişiyordu.

TÜİK, üretim yöntemiyle hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) 2010 birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, üretim yöntemiyle hesaplanan GSYH tahmininde, 2010 yılı birinci üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre cari fiyatlarla GSYH, yüzde 16'lık artışla 243 milyar 258 milyon lira oldu. Sabit fiyatlarla ise bu dönemde ekonomi yüzde 11, 7 büyümeyle 23 milyar 350 milyon lira olarak belirlendi.

Öte yandan, takvim etkisinden arındırılmış sabit fiyatlarla GSYH bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11.8'lik artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH değeri de bir önceki döneme göre yüzde 0, 1 arttı." Bunun bir mucize olduğu apaçık ortadadır ve hadislerin bir bir tahakkuk etmesidir. Türkiye; yıkılmaz devrilmez denen Avrupanın tek tek krize yenik düştüğü bir dönemden nasıl böyle güçlü çıkabilmektedir bunu düşünmek ve mucizeyi görmek gerekir. Allah özel olarak seçtiği Türkiye liderliğinde İslam'ı dünyaya hakim edecek ve bunun için dünyayı hazırlamaktadır.

Ekonomik krizle ilgili hadisler şöyledir:

(hz. mehdi (as)'nin zuhurundan (ortaya çıkışından) önce) piyasanın durgun olması, kazançların azalması olacaktır.

(kıyamet alametleri, s. 148)

herkesin az kazançtan yakınması, paraları için zenginlerin saygı görmesi olacaktır.

(kıyamet alametleri, s. 146)

Türkiye'nin liderliğine işaret eden hadisler ise şunlardır:

Peygamber Efendimiz (sav), Müslümanlar arasında dayanışmanın nasıl olması gerektiğini bir hadisinde şöyle tarif etmiştir:

Müslümanların kendi aralarındaki merhametleri, saygı ve dayanışmaları tıpkı bir vücut gibidir. Vücutta bir uzuv rahatsızlandığında diğer uzuvlar onunla birlikte aynı acıyı çekerler ve uyumazlar.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), Müslümanların ortak hareket etmelerinin önemini bir hadis-i şerifinde şöyle ifade etmiştir:

....Birbirinize hased (çekememezlik) etmeyiniz. Birbirinize buğuz (düşmanlık) etmeyiniz. Birbirinizle iyi ilişkileri kesmeyiniz. Birbirinizden yüz çevirip küsüşmeyiniz ve ey Allah'ın kulları, kardeşler olunuz.

Müslümanlar, Peygamberimiz (sav)'in "Müslüman, Müslümana zulmetmez ve onu tehlikede bırakmaz" sözünü hatırlarından çıkarmamalıdırlar.

http://www.turkislambirligi.com/hadisler.html

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..