Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye’nin Estonya ve Bosna Hersek maçlarında kalitesiz TV yayını

Türkiye’nin Estonya ve Bosna Hersek maçlarında kalitesiz TV yayını
 

Cumartesi akşamı Kayseri’deki Türkiye-Estonya maçını ATV yayımlamıştı. Maç boyunca yandaş medya olmanın gereği olarak sayamadığım kadar çok kez başbakanı ekrana taşıdılar. Artık gol atmayalım da görmeyelim deme noktasına geldik.

Estonya maçında ekranın alt bandında giren reklamlardan haberi olmayan kameraman ve yayın yönetmeni maç boyunca o kadar uzun süre topun ekrandan kaybolmasına neden oldular ki. Maçlarda alt bandın reklamda kullanılacağını herkes biliyor, kameraman söyleyin topu ve topla oynayan oyuncuyu o alana almasın, yayın yönetmenine söyleyin o görüntülerin olduğu kamerayı seçmesin. Piyasada iş arayan genç kaliteli televizyoncular varken, böyle amatörce yayıncılık yapan televizyoncuları neden işte tutarlar anlamıyorum.

Kalitesiz bir yayınla izlediğim Estonya maçından sonra bu akşam yayının başka bir kanalda olmasına sevindim. Bosna Hersek-Türkiye maçını Fox veriyordu. Neyse bu akşam tribünde başbakan yoktu. Maç başladı, geri plandaki sesler bizimkilerin konuşmasının duyulmasını engelliyordu. Neyse bu sorun düzeldi.

Asıl sorun yine reklamlardaydı. Herhalde ATV’deki yayından sonra uyarılmış olmalıydılar. Top ve topla oynayan oyuncu reklamın altında kalmadı ama bir yayıncılık acemiliği sergilediler. İlk yarı boyunca ekranın alt bandında reklam gireceği anda maç görüntüsü dikey doğrultuda daraltıldı. Yanı canlı yayın görüntülerinde oran bozuldu. İlk yarı bitti bu yazıyı devre arasında yazıyorum.

Ülkemizdeki geniş ekran kullanıcılarının çoğu zevksiz olabilirler ve bu nedenle 4’e 3 yayınları 16’ya 9 izleyebilirler. Bu onların tercihidir. Ancak maçı canlı yayımlayan kanalın maçı defalarca hatalı oranda vermek gibi bir hakkı yoktur.

Maçlarda reklam yayımlanmasına karşı değilim ama bu reklamları yayımlarken bilgisizliklerini de sergilemesinler. Anlamadığım, bu yayıncılar başka hiç televizyon izlemiyorlar mı?

Cumartesi ATV’de bu akşam Fox’ta kalitesiz görüntülere mahkum eden televizyonları kınıyorum.

Ankara, 9 Eylül 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..