Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye'nin geleceği belirsiz !

Türkiye'nin geleceği belirsiz !
 

Türkiye


Kişi, kurum, toplum ya da devlet için eh tehlikeli şeylerden biri gelecekleri hakkındaki belirsizliktir. Çünkü hiç bir şey gizlilik ve belirsizlik kadar yıpratıcı, zayıflatıcı, daraltıcı ve tıkayıcı olamaz. Belirsizlik rotası olmayan bir gemi gibidir. Nitekim söylendiği gibi, ‘hiçbir rüzgar nereye gideceği belli olmayan bir gemiye yardım edemez‘. Bir bayan arkadaşimla, çocuklar hakkında sohbet ederken, ‘’ikinci bir çocuk düşünmüyoruz çünkü bu ülkenin geleceği belirsiz’’ demesi bende büyük bir acı ve keder yarattı çünkü bir ülkenin durumu ile ilgili en güçlü sezgiyi; annelerin, çocuklarinin geleceği ilgili gönüllerinde bulunan kaygılı ve endişeli duygularından başka hiçbir şey daha güçlü ve gerçekçi anlatamaz.

Davranışlarımıza, düşüncelerimize bakıyorum da sürekli kendi altımızı oyuyoruz. Nasrettin Hoca misali bindiğimiz dalı kesiyoruz hem de kafa üstü çakilacagimizi bile bile. Şunu üzülerek söylüyorum ki: Biz, Türk, Kürt, Alevi, Sünni olmak üzere birbirimizi kabullenmiş insanlar olarak değil, birbirine katlanmak zorunda olan insanlar olarak bir arada yaşadığımız sürece işimiz yaş. Bu dışarıdan da böyle bilinip algılandığı için, sürekli tehdide, kışkırtılmaya, kullanılmaya hazır açık bir potansiyel olarak görülüyoruz. Daha dün, Irak Başbakanının Türkiye’nin kendi iç işlerine karıştığı hususu hakkında ülkemizle ile ilgili açıklamalarını hep birlikte duyduk. Türkiye’nin Uygur bölgesi ile ilgili açıklamalarına da Çin ’’ evi camdan olan başkasının evine taş atmasın’’ demişti. Bu ülke böyle ağır, aksak; kör, topal nereye kadar gidecek bilmiyorum. Neden? sonunda önümüzü göremeyeceğimizi bile bile kendi başimıza çorap örmek konusunda bütün maharetlerimiz(!) gösteriyoruz anlamıyorum. Aklın yolu birken neden hep birlikte bataklığa saplanmakta ısrar ediyoruz? Karaya ulaşmak hepimiz için acil ve kaçınılmazken neden her dümene geçen kendi düdüğünü öttürmeye çalisiyor.

Bu ülkede bir tarafın sürekli diğer taraf üzerinde güç gösterisinde bulunmaya çalisan genetik bir damarı olduğu sürece gerçek bir güven ve barış ortamını tesis etmek olası görünmüyor.

Güven duygusundan uzak belirsiz bir gelecek hepimizde derin bir acı, keder ve üzüntü duygusu yaratıyor. Biz acil olarak, kalbimiz, ruhumuz ve bilincimizle bir birimizi olduğumuz gibi kabul etmeyi ögrenmezsek kafamıza vura vura bunu bize ögretecekler ve karşilığında ayrı ayrı lakin hep birlikte ödeyecegimiz bedel ise acı, kan ve göz yaşi olacak…. bu tuzağı görmek için uzağa değil, Irak’a bakmak yeterlidir……….

(m.ali şirin tarih ögrt)

 

 

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..