Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye'nin İslam kimliği AB'ye güç verir

Türkiye'nin İslam kimliği AB'ye güç verir
 

Türkiye; Türk İslam Birliğinin Lideri olarak Avrupa Birliğine girecek ve bundan hem Avrupa Birliği hemde tüm İslam ülkeleri karlı çıkacak. Yaşanan ekonomik kriz bütün avrupayı etkilemekte ve 2014'e kadar da devam edecek. Türkiye'nin bölgedeki rolünün ve gücünün artık herkes farkında ve avrupa birliği bize gelin çağrıları yapmaya başladı.Aşağıdaki haberde bu adımlardan bir tanesi:

Diego Lopez Garrido: Türkiye'nin İslam dünyasıyla olan diyaloğu AB'ye büyük güç verir.

AB dönem başkanlığını 1 Ocak itibarıyla devralan İspanyol hükümetinin AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Sekreteri Diego Lopez Garrido, "AB, Hristiyan kulübü değil. Tam tersine farklı dinlerin yaşandığı, çoğulcu bir yer olduğu bir yer" dedi.

La Razon gazetesine konuşan Garrido, "Türkiye, bu kulübün (AB) üyesi olabilir mi" sorusuna karşılık "Elbette, özellikle bu çoğulculuktan dolayı. Türkiye'nin İslam dünyasıyla olan diyaloğu AB'ye büyük güç verir" diye konuştu.

Öte yandan İspanyol gazetesi El Pais, AB dönem başkanlığı süresince İspanya İçişleri Bakanlığının önceliklerden birinin, uluslararası terörizmle ortak mücadele için bir "Avrupa Koordinasyon Komitesi" kurmak olduğunu ileri sürdü.

Yeni Şafak

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..