Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Türkiye’nin kereste pazarı Dursunbey, dernek başkanını seçiyor.

Türkiye’nin Kereste Pazarı olarak bilinen Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde seçim heyecanı başladı. İlçe ekonomisinde büyük söz sahibi olan Kereste sektörü temsilcileri 20 Nisan’da dernek başkanlarını seçecek.

Yaklaşık 80 civarı İmalathane ile ilçe ekonomisinde lokomotif görevi gören sektör, yüzlerce kişiye iş imkanı sağlıyor. 164 kayıtlı üyesi bulunan Dursunbey Keresteciler İmalatçılar ve Ambalajcılar Derneğinin 16 yıldır Başkanlığını yapan Osman BAHÇAVAN’ın gençlerin önünü açmak üzere bu dönem aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler 20 Nisan 2013 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurul Toplantısına çevrildi.

Kereste ticareti ile uğraşan esnafı her platformda temsil eden ve birçok hayır işlerine öncülük eden Derneğin Başkanlık seçimi için üç isim ön plana çıkmış durumda. Ercan BAL, Alaattin ASLANBOĞA ve Ahmet SAVRAN’ın katılacağı seçimlerde Başkan adayları yönetim ve denetim kurulunda yer alacak isimleri belirleyerek seçim öncesi bir liste halinde Dernek yönetimine sunacaklar.

Bu isimler arasında yer alan Ercan BAL, 1989 yılından bu güne baba mesleği olan Kereste ticareti ile uğraşmakta. İlçede güzel hizmetlere imza atılması ve İlçenin isminin tüm Dünya’ya duyurulması adına mesleği yanında, Gazetecilik mesleğini de icra eden Ercan BAL, Derneğin kurulmasından bu güne ister Başkanlık, ister yönetimde bulunarak Dursunbey ve Kereste sektörüne hizmet veren isimleri saygı ile andıklarını belirtti.

Ercan BAL, İlçede keresteci esnafının sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek, kan kaybeden sektörün değişen çağa ayak uydurarak kendini yenilemesi gerektiğini söyledi. Derneğin, Keresteci esnafının sorunlarına eğilerek her konuda onların yanında olmasının önemine değinen Ercan BAL, yapılacak olan proje ve hizmetler ile ilçede Kereste sektörünün yeniden canlanmasını amaçladıklarını belirtti.

Dernek Başkanı olması halinde tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile uyum içinde çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Ercan BAL, Keresteci esnafını sık sık ziyaret edeceklerini, ayrıca belirli zamanlarda toplantılar düzenleyerek esnafın fikrini alacaklarını, Dernek lokalini akşamları açık tutarak esnafın ve yetkililerin bir araya gelmelerini amaçladıklarını söyledi. Seçimlerin ardından kim seçilirse seçilsin, birlik ve beraberlik içinde hareket edilerek, sektörün ilerlemesi ve İlçe ekonomisine katkı sağlamak adına ortaya projeler konulması gerektiğini belirten Ercan BAL, Sanayi sitesinde en büyük tehlike olan yangınlara karşı tedbir alınması gerektiğini sözlerine ekledi.  Ayrıca güvenlik açısından Keresteciler sitesinde kamera sisteminin yaygınlaştırılmasının önemine değinen Ercan BAL, Halk eğitimi merkezi işbirliği ile kurslar düzenlenerek imalathanelerde çalışacak vasıflı personel yetiştirilmeli dedi.

İlçede kereste sektörünün kalkınması, ağaç ürünleri ile ilgili olarak değişik alanlara yönelinmesi için proje yarışmaları düzenlemeyi düşündüklerini belirten Ercan BAL, Ağaç ile ilgili her türlü fuarda yer almanın önemine değinerek, gerekirse bu tür fuarlarda stand açarak Dursunbey’in Kereste pazarı olduğunu Tüm Türkiye’ye duyurmamız gerekir dedi.

Derneğin internet sitesini güncelleyerek, her üyeye kendi şifresi ile girebileceği bir alan oluşturmayı düşündüklerini belirten Ercan BAL, isteyen üyenin kendi sayfasında, elinde bulunan ürün ile ilgili reklamı yapmasına olanak sağlayacaklarını ve bu sayede müşterilerin üyelere rahatlıkla ulaşabileceklerini belirtti. Ayrıca SMS ile dernek üyelerini her konuda bilgilendireceklerini söyledi.

Son olarak seçimlere katılacak olan Başkan adaylarını tebrik eden Ercan BAL, Keresteci esnafı ve Dursunbey adına seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

20 Nisan 2013 Cumartesi günü saat: 14.00’da gerçekleşecek olan 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı Eminbey Caddesinde bulunan Keresteciler Derneği Lokalinde yapılacak.

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..