Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Türkiye'nin konuştuğu davada sıcak gelişme

Türkiye'nin konuştuğu davada sıcak gelişme
 

 
Bingöl'deki cinsel istismar soruşturmasında 1 uzman çavuşun tutuklandığı bildirildi...
Bingöl'de genç kıza cinsel istismarda bulundukları iddia edilen aralarında uzman çavuşlarında bulunduğu 8 kişiden tutuklu yargılanan 4 uzman çavuşun serbest bırakılması tepki çekmiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı soruşturmaya müdahil olmuştu.
Genç kızın avukatı Canan Çakabey, tutuklama ve gizliliğin kaldırılması taleplerinde bulunmuştu. Avukat Canan Çakabey, taleplerinin reddedildiğini açıklamıştı. 
 
BAKAN ŞAHİN TWİTTER'DAN DUYURDU
 
Tutuklanan uzman çavuş M.T, Bingöl cezaevine konuldu. E.A'nın avukatı Canan Çakabey, konu ile ilgili basın toplantısı düzenlerken, Aili ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, tutuklama haberini Twitter'den paylaştı.Bingöl Baro Başkanı Erdal Aydemir ile birlikte basın toplantısı düzenleyen E.A'nın avukatı Canan Çakabey, yaklaşık iki haftadır Türkiye gündeminde olan cinsel istismar suçuyla ilgili soruşturmada dün bir gelişme yaşandığını ifade ederek, "Bingöl Asliye Ceza Mahkemesinin ve resen yapmış olduğu Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine yapılan inceleme neticesinde söz konusu şüphelilerden M.T adında uzman çavuş tutuklandı. Bugün itibarıyla yakalanarak cezaevine gönderildi" dedi. Baro Başkanı Erdal Aydemir ise, tutuklama kararının, suçun özelikle isnat edilen suçun fiilin yasadaki alt sınırı, kuvvetli suç şüphesi ve delillerin bulunması gerekçesiyle verildiğini belirterek, "Bingöl Barosu olarak bu olayın takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istiyorum" dedi.
 
Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Twitter'daki hesabından, Bingöl'deki çocuğa tecavüz davasına bakanlık olarak müdahil olmaları sonucu yaşanan bir gelişmeyi paylaşmak istediğini ifade ederek, "Bingöl'deki davada Aile Bakanlığı olarak müdahil olmamız ve tutuksuz yargılamaya itirazımız neticesinde zanlılardan biri tekrar tutuklandı.Hukuk Müşavirliğinin diğer zanlıların tutuksuz yargılanması ile ilgili itirazları da inceleniyor. Konuyu takip ediyoruz" dedi. (Kaynak:Milliyet)
 
Suçlu/lara prim vermeyelim. Adı, sanı, mevkisi, rütbesi ne olursa olsun...
 
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..