Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye'nin Otomobili'nin "İkinci Talibi" de Benim!

Türkiye'nin Otomobili'nin "İkinci Talibi" de Benim!
 

Türkiye, nihayet bir otomobil markasına sahip oluyor...Tarihi, coğrafyası, insan kalitesi Türkiye ile kıyaslanamayacak ülkelerin bile otomobil ürettiği 20.YY'da ne yazık ki Türkiye, otomobil yapmak bir yana doğru dürüst montaj yapamayan bir ülke olarak kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deyimiyle, bu ayıp bize yeter!...Çekoslavayka'nın, Romanya'nın, Kore'nin otomobil yaptığı bir dünyada Türkiye elin yaptığı otomobillere binmek zorunda kaldı.

Bu bizim aptallığımızın eseri miydi, yoksa emperyalist dünyanın bize olan çok özel "ilgisinin" sonucu muydu?..Belki de her ikisi de vardı.

Emperyalistlerin yerli taşeronları sürekli, biz tarım ülkesiyiz, gazeli okudular...Yerli malı Türk'ün malı herkes onu kullanmalı, dediler ama yerli malıdan anladıkları, üzüm ve incirden başka bir şey değildi...

Sanayi ve endüstriyel alanda gelişmeden dünyada varlığını sürdürmenin imkansız hale geldiği dünyamızda, Türkiye gibi, tarihi ve coğrafyasıyla dev bir hinterlanda sahip ülkenin kendi bindiği arabasını yapamaması, Batı'nın bizi "küçük bırakma" tasarımının bir sonucuydu.

Türkiyedeki sanayiciler bugüne kadar Batı sanayisinin yerli montajcıları olmuştu... TÜSİAD'cı mantığın Avrupalının eskimiş tezgahlarını alıp onlardan bize "gaz tenekesi" arabalar yaptığını bunları da binlerce liralara bize kakıttığını görmüş ve yaşamış nesilleriz.

Ancak, son 15 yılda yapılan hamleler, yeni sanayaci profilini de ortaya çıkardı... Bu yeni sanayici profili, tıpkı yeni siyasetçi profili gibi, ülkesi için hamleler yapmayı kendine şiar edinmiş insanlardan oluşuyor.

Yerli otomobilin yapımında çok ciddi gayret sarfeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllarca arayıp sonunda bulduğu Babayığitler, yine Cumhurbaşkanın ağzından açıklandı;

Bunlar; Anadolu Grubu, BMC Grubu, Kıraça Holding,Turkcell Grubu ve Zorlu Holding...

Bu beş babayiğit'in herbiri otomobil üretmek için gerekli endüstriyel, teknolojik ve elektronik gibi alanlarda uzmanlaşmış firmalar.

Bu durum, işin ciddiyetini ve Türkiyenin çok üstün kaliteli bir otomobile kısa sürde kavuşacağını göstermektedir... Düşmanlarımız çatlasın!!

Cumhurbaşkanı Erdoğan da gerekirse Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bu işi takip edecek bir ekip oluşturulacağını söyledi...Bu da işin hesaplanan zamanda biteceğinin garantisi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üretilecek bu elektrikli otomibilin ilk alıcısı olacağını da açıkladı...Ben de diyorum ki, elimde bulunan Alman arabasını okuttuktan sonra bu yerli otomobilimizin ikinci alıcısı da ben olacağım...

Bu da benim katkım olsun!

Hayırlı uğurlu olsun...Allah utandırmasın!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..