Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye'nin tarihini koruması bu mu?

Türkiye'nin tarihini koruması bu mu?
 

Hepiniz az çok bilirsiniz. Ingiltere yani Birleşik Krallık bir zamanlar üzerinde Güneş batmayan ülke diye anılırdı. Bunun sebebi tabiki emperyalizm tabi ki sömürgecilik.

Ama gel gelelim onlar bunu her zaman kendi lehlerine kullandılar ve Dünya'nın en zengin ülkelerinden biri haline geldiler. Bu zenginlik tabi ki Ingilizlere kültürlerini ve tarihi değerlerini ayakta tutmaya daha da köklüleştirmeye taban sağladı.

Kültürlerinin ve tarihlerine bu kadar düşkün olmaları herzaman benim ilgimi çekmiştir. Düşünsenize; 1642de Sir Issac Newton doğmuş, büyümüş, Cambrige Üniversitesine gitmiştir.1656'da Cambrige Üniversitesinin Botanik Bölümünde bulunan bir elme ağacının altında kitap okurken başına bir elmanın düşmesiyle tarihin gördüğü en büyük buluşlardan birini gerçekleştirmiştir.Işte o elmanın Newton'un kafasına düştüğü ağaç bile hala daha koruma altındadır.

Inglizler tarihlerine, kültürlerine sahip çıkıyorlar. Benim söylediğim örnek çok basit bişey.

Türkiye'de ise Hasankeyf gibi bir güzellik sular altında kalmak üzere. Işte Türkiye ile Avrupa'nın bir farkı daha. Onlar sahip cıkıyor, biz yok ediyoruz.YAZIK!!!

 
Toplam blog
: 12
: 5668
Kayıt tarihi
: 20.07.06
 
 

1988 doğumluyum. Şu anda ÖSS'ye hazırlanmaktayım.....